Advertisements

A bright Future of Work for Curaçao

Kiko Future of Work ta nifika pa nos Pais Kòrsou? Unda e chance nan ta pa nos empresario i entrepreneurs nan? E pregunta nan aki ta para central den e session di Future of Work ku WeConnect ta organisa huntu ku Sociaal Economische Raad (SER) i tambe kaminda e evento aki lo tuma luga.

E evento aki ta un di e hopi evento nan ku ta parti di e Road to the Global Entrepreneurship Summit kual lo tuma luga dia nan 14 i 15 di maart. E evento aki tin sosten di gobiernu di Kòrsou, Hulanda i tambe di Estados Unidos. Mr. Pete Hoekstra, Embajador di Hulanda na Estados Unidos i Minister Koeiman lo ta e invitadonan special durante e evento aki.

E ‘mindset’ di un empresario
Future of Work lo tin e tema di: ‘Diskubri e mentalidat di un empresario’ pa nos stimula esaki den nos hende nan na Kòrsou. Tanja Fraai di WeConnect ta splika: “Nos k’e inspira nos hende nan riba diferente parti i stimula nos hende nan kon nan por tin e mentalidat di un empresario pa nan keda atraktivo riba e merkado di trabou”. Esaki netamente a wordu inspira dor di studiante nan i Young Professionals nan di Kòrsou biba na Hulanda kual WeConnect ta juda pa tuma e stap pa bini nos isla bek.

Keynote di Adric Walter
Durante e evento aki lo bai tin un speech den un forma di un keynote. E keynote durante e evento aki lo wordu hasi door di e Yu di Kòrsou: Adric Walter. E la studia Computer Science i ta un experto den implementashon di banko nan moderno i digital. Den e delaster ana nan aki Adric Walter ta promove e parti di uzo di technologia pa stimula nos ekonomia door di organisa e evento nan di Curaçao Tech Meetups kual nos hende nan por sina tokante di teknologia nan nobo na un manera fasil. Adric Walter ta splika nos: “E ana aki durante di Curaçao Tech Meetups nos dama nan lo ta para central. Nos mester inverti den nos mucha muhe nan hoben ja komo ku esaki nan lo ta nos futuro mama nan di nos yu nan di futuro. Banda di e amor di mama, un mama inteligente lo sigi soru pa yu nan di nos nashon ta sabi i inteligente.”

Debate
Durante e evento nos lo tin un debate kaminda nos lo tin sinku ponensia entre otro over di robotization. Tambe nos lo amplia riba tur e posibilidatnan ku tin pa ku esaki. Adric Walter: “Si nos mira bon, mundu ta kla ku digitalization. Mayora hende tin acceso na internet i un smartphone i si bo sigi Analisa bo ta bin mira ku mundu a kuminsa tiki tiki ku robotization. Pues e chens ta grandi ku nos lo bai mira ku un par di kolega nan den futuro serkano lo ta un robot. Chens ta grandi tambe ku hende lo bai kasa ku un robot. Ni maske kon strano esaki ta zona, nos mester ta prepara pa esaki. Esei ta nifika ku nos mester kuminsa adapta nos systema di edukashon pa por ta akapara i ekipa pa por bai om ku e sorto di situashon nan aki”. Bestuurskundige Miguel Goede I economista Dennis Arrindell lo amplia mas i reakshona riba e diferente tema nan. Partisipantenan di e evento lo por vota ku un kaarchi kora of berde pa mustra si nan ta di akuerdo ku e ponensianan.

===================

 

A bright Future of Work for Curaçao                                                       
11 maart 2019

Wat is de Future of Work voor Curaçao? Waar liggen de mogelijkheden in de toekomst voor ondernemers, werkgevers en werknemers? Die vragen staan centraal bij de brainstorm ‘Future of Work’ die WeConnect organiseert in samenwerking met de Sociaal Economische Raad (SER) Curaçao, tevens gastheer. Dit is onderdeel van de Road to the Global Entrepreneurship, een tweedaags event dat 14 en 15 maart op Curaçao wordt georganiseerd met steun van de Curaçaosche, Amerikaanse en Nederlandse overheid. Pete Hoekstra, Amerikaanse ambassadeur in Nederland, is speciale gast.

Ondernemende mindset
De Future of Work heeft als thema ‘Discover Your Entrepreneurial Mindset’ om zo de ondernemende mentaliteit en drive te stimuleren. Het is breder dan een digitale tool ontwikkelen of een slim plan in de markt zetten, legt WeConnect manager Tanja Fraai uit: “We willen werkenden op heel diverse vlakken inspireren en uitdagen om bij zichzelf na te gaan hoe ze in hun werk ondernemend kunnen zijn; zelf projecten starten en monitoren, initiatieven ontplooien zodat het voor jezelf aantrekkelijk blijft om te werken.” Dit is mede geïnspireerd door de Curaçaoasche studenten en young professionals die WeConnect in Nederland helpt om te remigreren; een aantrekkelijke werkklimaat waarin zij zich goed kunnen ontwikkelen is erg belangrijk geworden, zo blijkt steeds weer.

Keynote van Adric Walter
De keynote wordt verzorgd door de Curaçaose young professional Adric Walter. Hij heeft Computer Science gestudeerd en bouwt tegenwoordig graag aan digitale banken in de cloud. Adric Walter is volop bezig om tech- en tech-entrepreneurship op Curaçao te stimuleren en te pushen door middel van leuke en interactieve events. Later dit jaar organiseert hij een vervolg op De Curaçao Tech Meetups. Dit is een event voor een breder publiek om zo op een eenvoudige manier kennis te maken met nieuwe technologie en innovatie. “Dit jaar staan de dames tijdens de Curaçao Tech Meetups 2 centraal, namelijk: Girls in Tech. Een investering in jonge vrouwen nu, leidt tot slimme moeders later die goed overweg kunnen met tech. Deze moeders zijn dan in staat om naast liefde en zorg ook hun kinderen het beste in de opvoeding mee te geven over technologie.” Aldus Adric Walter.

Robotisering
Tijdens de bijeenkomst wordt gedebatteerd over vijf stellingen, onder meer over robotisering en welke voordelen en kansen dit biedt. Adric Walter: “De wereld is zo’n beetje klaar met de digitalisering, we zijn inmiddels begonnen aan de robotisering. Dit betekent dat we in de komende jaren te maken gaan krijgen met robots als collega’s en de kans is zeer aannemlijk dat men zal trouwen met een robot. Dit heeft natuurlijk verregaande implicaties. In mijn keynote zal ik vooral de menselijke aspecten van deze bijzondere ontwikkelingen toelichten. Het is noodzakelijk dat we ons anders gaan organiseren en ons onderwijssysteem aanpassen met het oog op deze veranderingen.”

Debat
Bestuurskundige Miguel Goede en econoom Dennis Arrindell zullen steeds inhoudelijk reageren en de vertaalslag maken naar de Curaçaosche werkvloer. Gasten kunnen met een groene of rode kaart aangeven het eens of oneens te zijn met een stelling en dit motiveren. “Zo creëren wij een soort Lagerhuis waarin het debat centraal staat en er vooral goed geluisterd moet worden naar elkaar.” licht Tanja Fraai toe. Alle informatie over het event Road to Global Entrepreneurship staat hier: https://www.ges2019caribbean.org/

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: