Advertisements

De carnavalsperiode staat bekend als een periode met verhoogde illegale activiteiten op zee.

De carnavalsperiode staat bekend als een periode met verhoogde illegale activiteiten op zee. De boten, vaak met veel personen aan boord, proberen met de oversteek de ABC-eilanden te bereiken. De personen die illegaal aan land proberen te komen, brengen tijdens hun transport regelmatig wapens en drugs mee. Eenmaal aangeland vormt deze illegale handel een gevaar voor onze samenleving. De Kustwacht werkt met man en macht aan het veilig maken van onze zee en kustlijn, zodat illegalen en illegale handel niet aan land kunnen komen.

Uit het verleden is bewezen dat men tijdens de carnavalsdrukte vaker het eiland met boten probeert te bereiken. De Kustwacht gaat daarom de komende periode haar patrouilles intensiveren. De eenheden op zee, in de lucht en op het land zijn meer dan zichtbaar. Ook krijgt de Kustwacht bijstand van Defensie met het stationsschip Zr. Ms. Zeeland. Een oproep gaat uit naar onze samenleving, om als alerte burger verdachte praktijken op zee ziet deze te melden via het nummer 913 dat 24/7 bereikbaar is.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: