Advertisements

Karniseronan ta haña kurso pa amplia konosementu di e manera pa atendé ku karni

Karniseronan ta haña kurso pa amplia konosementu di e manera pa atendé ku karni

Geplaatst op 7 Mart 2019 dor di Ministerio di Salubridat Públiko, Medio Ambiente i Naturalesa

Willemstad – E sentro di ekspertisio Hulandes SVO (Slagersvakonderwijs) a duna dos kurso den promé i último siman di febrüari. Diferente supermerkado i mayorista manera; Alves, EWT, Deli Nova, Esperamos, Van den Tweel i Vleeskeuringsdienst di Openbaar Lichaam St. Eustatius, a inskribí algun di nan personal pa partisipá pa amplia nan konosementu.

Ta trata aki di konosementu di karni, kaminda e karnisero ta siña konosé e diferente partinan di e diferente sortonan di animal (baka, porko, kabritu, lamchi i galiña) i tambe kon konsehá e konsumidó pa loke ta trata manera di prepará i ternura (malsheid) di diferente sorto di karni.

Alabes a ofresé e kurso di HACCP/ seguridat alimentario, kual a keda duná na tres diferente grupo di kursista.

Ku e base aki doñonan di supermerkadonan a manda un señal ku pa nan seguridat i profeshonalidat tambe ta importante i di e manera aki ta redusí e chèns di presensia i plamamentu di bakteria ku ta hasi hende malu. Ta p’esei e sektor a bini ku e inisiativa aki den estrecho koperashon ku Asuntunan Veterinario kual alabes a pone un bon base pa sigui traha huntu den futuro.

Pa Asuntunan Veterinario ku ta enkargá ku kontròl riba establesimentunan ku ta bende karni, esaki ta inisio di un trayekto di estudio kontinuo pa esnan ku ta enkargá ku e alimentonan delikado aki i asina tambe a establesé e “public- private partnership”. Den luna di òktober lo duna tambe un kurso relashoná ku piská i lo ripití e kurso aki ku resientemente a keda duná.

Riba potrèt, por mira momentu ku kursistanan ta haña demostrashon.

Riba potrèt, Minister di GMN mr. Suzanne Camelia- Römer

flankeá pa kursistanan di Esperamos Supermarket ku a risibí sertifikado.


Riba potrèt, por mira otro grupo di kursista ku tambe a risibí sertifikado.     

======================

Slagers krijgen cursus om hun kennis op het gebied van omgang met vlees te verbreden

Geplaatst op 7 maart 2019 door Ministerie van Gezondheid, Milieu & Natuur

Willemstad – Het Nederlandse expertisecentrum SVO (Slagersvakonderwijs) heeft 2 cursussen aangeboden in de eerste en laatste week van februari. Verschillende supermarkten en groothandelaren zoals; Alves, EWT, Deli Nova, Esperamos, Van den Tweel en de Vleeskeuringsdienst van het Openbaar Lichaam St. Eustatius hebben personeel ingeschreven om hun kennis te laten verscherpen.

 

Het gaat om vleeskennis, waarbij de slager o.a. van al de verschillende diersoorten (rund, varken, geit, lam en kip) al de verschillende onderdelen leert kennen en ook hoe hij de consument beter kan adviseren wat bereidingswijze en malsheid van verschillende vleessoorten betreft.

Daarnaast was ook de opleiding HACCP/Voedselveiligheid aangeboden, welke aan 3 verschillende groepen is gegeven.

Met deze basis geven supermarkteigenaren het signaal dat zij veiligheid en professionaliteit ook belangrijk vinden en op deze manier wordt de kans op aanwezigheid en verspreiding van ziekmakende bacteriën verkleind. Dat is de reden waarom deze sektor met dit initiatief is gekomen in samenwerking met Veterinaire Zaken waardoor tegelijkertijd een goede basis is gelegd voor verdere samenwerking in de toekomst.

Voor Veterinaire Zaken, welke belast is met de controles op vleesverkoopplaatsen, is een continu leertraject voor degenen die zich bezighouden met deze zeer gevoelige levensmiddelen zeer van belang en zo is deze “public- private partnership” ook tot stand gekomen. In oktober zal er ook een cursus Vis gegeven worden en zal deze recent gegeven cursus herhaald worden.

 

Op de foto is moment ta zien dat cursisten een demonstratie krijgen.

Op de foto Minister van GMN mr. Suzanne Camelia- Römer geflankeerd door cursisten van Esperamos Supermarket die een certificaat hebben ontvangen.

Op de foto een andere groep cursisten die eveneens een certificaat in ontvangst hadden genomen.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: