Advertisements

Ronnie Flex naar Curaçao!

Ronnie Flex naar Curaçao!

De man die dit jaar de popprijs won, shows op Pinkpop gaf en een abonnement heeft op succes in de hitlijsten komt naar Curaçao: Sterck Events presenteert op 30 maart Ronnie Flex bij de Madero Ocean Club. Hij komt samen met zijn volledige band ‘Deuxperience’. Supporting acts zijn DJ Sento, DJ Carlito en met als special guest Idaly.

Het is voor het eerst in bijna twee jaar dat Curaçao wordt getrakteerd op een avond vol urban vibes van Ronnie Flex. In die afgelopen twee jaar is zijn carrière ontploft. Ronell Langston Plasschaert, zoals hij eigenlijk heet, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle generatie hiphopartiesten. Zo ontving hij afgelopen jaar de prestigieuze popprijs.

De popprijs gaat naar de band of artiest die in het afgelopen jaar volgens een jury van kenners de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. ,,Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen”, schrijft de jury van de Popprijs, die de rapper “de beste missionaris” van de Nederlandse hiphop noemt.

Samen met de band Deuxperience tourt hij sinds anderhalf jaar door Nederland. Shows op alle grote festivals waaronder Pinkpop en Lowlands ontvingen lovende recensies. Tijdens de festivals is er een hele andere kant van Ronnie Flex te zien. Met zijn eigen instrument ‘autotune’ en ondersteund door een fenomenale negenkoppige band komen zijn Caribische roots meer naar de voorgrond en is stilstaan geen optie. Of zoals hij zelf zegt in het NRC: ,,Uiteindelijk wil ik gewoon een salsa-zanger zijn. Ik wil dat iedereen al gaat dansen zodra ik het podium op kom”.

De eigenzinnige, genre-overstijgende, performer heeft met zijn releases een abonnement op de hitlijsten. Multi-platina hits als ‘Energie’, ‘Drank & Drugs’, ‘Blijf Bij Mij’ en ‘Plek Als Dit’ stonden wekenlang hoog in de charts. Zijn tweede album ‘Rémi’ (2017) is beloond met een Edison voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Hiphop’.

Special guest is Idaly. Deze Nederlandse rapper heeft al vele samenwerkingen achter de rug met grote namen zoals Josylvio, Frenna en Jonna Fraser en is onder meer bekend van de hits ‘Verdient’ en het nummer ‘Wine Slow’, waarvoor Ronnie en Idaly de handen ineensloegen.

Live checken op 30 maart bij de Madero Ocean Club? Kaarten zijn te koop via de bekende voorverkoop adressen van Tibbaa en op Tibbaa.com. Het avondvullend programma start om 20.00 uur.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: