Advertisements

Komunikado i presentashon sifranan di kriminalidat KPCN / Persbericht en presentatie criminaliteitscijfers KPCN

Triángulo di Boneiru
Kuerpo Polisial Hulanda Karibense ta presentá 2 bia pa aña sifranan di tráfiko i kriminalidat pa Boneiru. Tambe ta hasi un komparashon ku sifranan di e aña anterior.

E delitonan kontra poseshon i propiedat ( spesífikamente ladronisia i kiebro den kas) ta mustra un bahada di 18% na 2018 kompará ku 2017. E bahada aki ta visibel den e kantidat di kiebro den kas ku a baha di 115 insidente na 2017 pa 89 insidente na 2018. E bahada aki ta konsekuensia di algun sospechoso den kaso di kiebro ku aktualmente ta enkarselá i tambe e subida di kantidat di patruya den barionan den kolaborashon ku entre otro Directe Toezicht en Handhaving di OLB.

Pa loke ta trata delitonan di violensia tin un subida di 13%, pero e subida aki ta konsekuensia di un subida den kasonan di violensia doméstiko i maltrato.

E kantidat di aksidente di tráfiko den 2018 a subi ku un porsentahe di 15% kompará ku 2017. Tabata tin mas aksidente ku daño material. Lástimamente den aña 2018 tabata tin 4 aksidente ku morto.

For di e komparashon di sifranan di polis di 2018 ku 2017 por konkluí ku Boneiru a bira mas sigur.

=============================

Driehoek Bonaire

Het Korps Politie Caribisch Nederland presenteert om de 6 maanden een overzicht van criminaliteit- en verkeerscijfers. Ook wordt een vergelijking gemaakt met de cijfers van het voorafgaande jaar.
De vermogensdelicten (met name diefstallen en woninginbraken) laten in 2018 ten opzichte van 2017 een daling van 18% zien. Deze daling is mede te danken aan het aantal woninginbraken van 155 incidenten in 2017 gedaald is naar 89 incidenten in 2018. Deze daling is gevolg van het vast zitten van enkele bekende inbrekers en het gevolg van extra patrouilles in de woonwijken van Bonaire en de samenwerking met onder andere Directe Toezicht en Handhaving van het OLB.
Voor wat betreft de geweldsdelicten is er weliswaar een stijging van 13% te zien, maar deze stijging is vooral het gevolg van een cijfermatige lichte stijging van huiselijk geweld en andere vormen van mishandeling.
In 2018 is het aantal verkeersongevallen in vergelijking met het jaar 2017 met 15% gestegen. Er vonden vooral meer zogenoemde blikschade aanrijdingen plaats. In het jaar 2018 vielen helaas ook weer dodelijke slachtoffers te betreuren in het verkeer (4).
Uit de politiecijfers over 2018 en deze vergeleken met de cijfers van 2017 kan worden geconcludeerd dat het op Bonaire veiliger is geworden.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: