Advertisements

In het kader van het vierlandenoverleg Onderwijs, bracht de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mevrouw Ingrid Van Engelshoven een bezoek aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

In het kader van het vierlandenoverleg Onderwijs, bracht de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mevrouw Ingrid Van Engelshoven een bezoek aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Tijdens het vierlandenoverleg op Curaçao zijn afspraken gemaakt ter bevordering van de onderwijs-, cultuur en wetenschapsontwikkelingen binnen het Koninkrijk. Tevens hebben Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten hun gezamenlijke raakvlakken op het gebied van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bevestigt en besloten om verschillende samenwerkingsafspraken voor de toekomst vast te leggen.

De Koninkrijkslanden steunen het idee van een cultuurfonds. Binnen 2 maanden moet het idee nader worden uitgewerkt. Cultuur is een belangrijk ,,voertuig’’ voor het behouden en versterken van de banden binnen het Koninkrijk, zei Van Engelshoven tijdens het vierlandenoverleg. Tevens zal Nederland voor de komende 5 jaar ieder jaar 25.000 euro beschikbaar stellen ter realisatie van het platform. Uitwisseling van deskundigheid waardoor de mogelijkheid bestaat om van elkaar te leren, is een belangrijk instrument daarin.

De vier landen hebben afgesproken om de kwaliteit van het onderwijs, wetenschap en cultuur in het Koninkrijk gezamenlijk naar een hoger plan te tillen.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: