Advertisements

Juana Dortalina ta kumpli 102

Juana Dortalina ta kumpli 102

 

 

Señora Juana Dortalina ta kumpli 102 aña

08-02-2019

 

Willemstad – Señora Juana (Juanita) Dortalina a selebrá su 102 aña riba dia 8 di febrüari. El a selebrá su kumpleaño ku su famia i e grandinan di departamento Druifi na Huize Welgelegen/Habaai. Minister Hensley Koeiman (SOAW) tambe a pasa un ratu pa felisitá señora Juanita.


Su origen ta di Boneiru, pero e la lanta na Kòrsou i tambe biba un temporada na Hulanda. Ántes e tabata kòrta sente bibu na Boneiru pa trabou i na Kòrsou e tabatin diferente trabou na entre otro Moo’s Oriental Center i e tabata laba bòter na fabrika Britannia. Den su bida señora Juanita a kome hopi kuminda di tera manera bonchi, batata dushi, piská fresku i bèrduranan ku a kontribuí na su salú. Yambo i kadushi tabata su kuminda favorito i hopi biaha e tabata yuda su wela pa prepará e dos sòpinan. Nan tabata herebé yerb’i hole huntu ku e yambo i pa e kadushi nan tabata usa bembe i kalalu. Den pasado nan tabata usa bembe pasó e ta bon pa mente. Ounke e no por konta tur memorianan, señora Dortalina ta bendishoná ku fortalesa. Awor e ta bibando kasi 4 aña na Huize Welgelegen, pero promé e tabata biba na kas kaminda e la kushiná i hasi tur kos su mes.

===================

Mevrouw Juana Dortalina viert 102de verjaardag

08-02-2019

 

Willemstad – Mevrouw Juana (Juanita) Dortalina vierde vandaag haar 102de verjaardag samen met haar familie en de ouderen van afdeling Druifi in Huize Welgelegen/Habaai. Minister Hensley Koeiman (SOAW) kwam ook langs om mevrouw Juanita te feliciteren.


Mevrouw Juanita is oorsponkelijk van Bonaire maar zij is in Curaçao opgegroeid. Vroeger in Bonaire werd zij betaald om aloë te snijden en op Curaçao had zij verschillende banen. Ze werkte onder andere bij Moo’s Oriental Center en waste flessen bij fabriek Britannia. Haar gezondheid heeft mevrouw Juanita te danken aan de vele aardvruchten, bonen, verse vis en groenten die zij heeft gegeten. Yambo en kadushi waren haar favoriete soepen en zij hielp haar oma regelmatig om deze soepen te koken. Ze kookten yerb’i hole en oker samen voor de yambo en de hoofdingrediënten voor kadushi waren cactus, bembe en kalalu. Vroeger gebruikte men bembe omdat het de mentale gezondheid bevordert. Ondanks mevrouw Juanita niet alles herinnert, is zij nog een krachtige vrouw op leeftijd. Momenteel woont zij ongeveer 4 jaren in Huize Welgelegen, maar daarvoor woonde zij thuis en deed zij alles nog zelf.

 

 

 

 

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: