Advertisements

Sleuteloverdracht DMV Anaconda

Sleuteloverdracht DMV Anaconda

Defensie in het Caribisch gebied heeft op 7 februari officieel de DMV Anaconda in gebruik genomen. De nieuwe terreinwagens vervangen de huidige gepantserde Mercedes Benz (MB280).

Een symbolische ijzeren sleutel wordt overgedragen vanuit de Mercedes Benz via commandeur Kreiter naar generaal Peter Jan de Vin. De overdracht kenmerkt het moment; de Anaconda is officieel in gebruik van Defensie in het Caribisch Gebied. ‘Een belangrijk moment, na jaren van bezuiniging’, memoreert De Vin.

En dus zat er nogal wat haast achter de oplevering van de terreinwagens. In minder dan een jaar tijd veranderde de Anaconda van concept op de tekentafel naar indrukwekkende terreinwagen. Het klimaat en de taakstelling van Defensie boden een basis voor het ontwerp van de Anaconda.

Voor leverancier DEBA Bedrijfswagens BV een uitdaging, maar wel eentje die ze graag aangaan. Het resultaat is indrukwekkend. Ruim 2 meter hoog zijn ze, en 4 ton zwaar. Maar het belangrijkste aan de Anaconda; hij past erg goed bij het Caribisch Gebied. Zo kan de Anaconda bijvoorbeeld flink wat water meenemen en is bij het ontwerp rekening gehouden met de patrouilles en verschillende soorten terrein.

Defensie in het Caribisch beschikte eerder over 40 gepantserde Mercedez Benz. Maar, aan juist dat voertuig bleek vorig jaar grote behoefte bij de missie van de Koninklijke Landmacht in Mali. Daarnaast is de gepantserde Mercedez niet altijd praktisch bij de kerntaken van Defensie in het Caribisch Gebied.

De eerste 36 Anaconda’s arriveren eind januari in de haven van Willemstad. In februari volgen de laatste tien.

Specificaties:

Lengte: 527,5 cm.

Breedte: 226 cm.

Hoogte: 230 cm.

Gewicht: 3900 kg.

Motorverm. 180 pk

Aandrijving: 4 x 4

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: