Advertisements

Bouw Dome op nieuwe locatie mag beginnen

Bouw Dome op nieuwe locatie mag beginnen

 

Willemstad – Het Gerecht heeft donderdag 7 februari 2019 in een voorlopige voorziening bepaald dat de Dome op de nieuwe locatie op het Rooseveltweg mag worden gebouwd.

Een van de verzoekers van de voorlopige voorziening heeft bij ministeriële beschikking een vergunning gekregen om zijn stellage met een lengte van maximaal 4 meter, aan de openbare weg op de Rooseveltweg te plaatsen (sectie B-R). Dit keer mag hij niet op dezelfde plaats op de Rooseveltweg staan als de voorgaande jaren, omdat dit jaar op die locatie de ‘Dome’ zal worden gebouwd. De stellage moet een paar meters verderop worden gebouwd. Daar is hij het niet mee eens. De verzoeker kreeg steun van drie andere stellagebouwers die ook in het genoemde gebied een stellage willen bouwen.

Het Gerecht is van oordeel dat het zakelijk belang, namelijk dat een groter (internationaal) publiek kan meegenieten van de carnavalsoptochten, zwaarder weegt dan het belang van verzoeker. Men dan dus beginnen met de bouw van de ‘Dome’. De minister van VVRP moet nog beslissen op het bezwaar van verzoeker.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: