Advertisements

Marineschip onderschept ruim 2000 kilo drugs / Barku di marina ta interseptá 2000 kilo di droga

in DUTCH
Marineschip onderschept ruim 2000 kilo drugs
Het marineschip Zr.Ms. Zeeland heeft in de nacht van 28 op 29 januari, een transport met ruim 2000 kilo drugs onderschept.  De onderschepping gebeurde tijdens een nachtelijke patrouille in de Caribische Zee. De verdachte pakketten met drugs en de opvarenden zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.
Een vliegtuig van Kustwacht Caribisch Gebied detecteerde afgelopen maandag een verdacht contact op open zee. Het vaartuig viel op door het vaargedrag en de positie. Dankzij de inzet van de NH90-helikopter, een snelle FRISC-onderscheppingsboot met aan boord een Amerikaans kustwachtteam kon de verdachte boot tot stoppen worden gebracht.
Vertrouwen
De commandant van Zr.Ms. Zeeland, kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld, is tevreden met de enorme vangst en vooral trots op de wijze hoe is samengewerkt tussen de verschillende diensten. “Al met al een zeer geslaagde actie. Door slim en goed teamwerk tussen de Kustwacht, de NH90, het team van de Amerikaanse Kustwacht en de bemanning van Zr.Ms. Zeeland is deze actie geslaagd.”
Stationsschip
Zr.Ms. Zeeland is een Oceangoing Patrol Vessel van de Koninklijke Marine. Het schip is sinds december  als stationsschip in het Caribisch Gebied. Zij heeft in die periode al een go fast aangehouden en daarbij een grote hoeveelheid verdacht geld aangetroffen. Ook heeft zij een drugstransport verstoord, waarbij de bemanning van een verdacht schip pakketten (vermoedelijk drugs) over boord zette.
in PAPIAMENTU
Barku di marina ta interseptá 2000 kilo di droga
E barku di marina Zr.Ms. Zeeland a interseptá un transporte di 2000 kilo di droga den e marduga di 28 pa 29 di yanüari. E interseptashon a sosode durante di un patruya den e laman Karibe. E sospechosonan i e paketenan ku droga a ser entrega na Warda Kosta di Merka.
Un avion di Warda Kosta di Karibe Hulandes a detektá e kontakto sospechoso djaluna último riba laman ganchu. E boto su aktuashon i posishon tabata unu notabel i a hala atenshon. E helikòpter NH90, e FRISC, e boto pa interseptashon ku na bordo un tim di Warda Kosta Merikano a logra para e boto sospechoso.
Konfiansa
E Komandante di Zr.Ms. Zeeland, kapitan-lùitentant naval Paul Bijleveld, ta satisfecho ku e kantidat grandi di droga ku a interseptá. Tambe e ta orguyoso kon e trabou a ser ehekutá konhuntamente ku e diferente organisashonnan.
 “Un akshon ku un resultado positivo. Dor di e kolaborashon konhunto i bon trabou di tim di Warda Kosta, e helikòpter NH90, e tim di Warda Kosta Merikano i e tripulashon di Zr.Ms. Zeeland e  interseptashon tabata unu eksitoso.”
Barku di Marina Real
Zr.Ms. Zeeland ta un “Oceangoing Patrol Vessel” di Marina Real. For di dezèmber e barku ta stashoná komo barku di marina den Karibe. Durante e periodo ku e ta stashoná den Karibe e la detené un go-fast sospechoso ku un gran kantidat di sèn na bordo. Tambe e la logra stroba un transporte di droga, na momento ku un boto sospechoso a tira paketenan ku supuestamente droga for di bordo.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: