Onderzoek ‘Freedom’ Investigashon ‘Freedom’

 

Ned en Pap
Onderzoek ‘Freedom’
Investigashon ‘Freedom’

Vandaag vrijdag 11 januari 2019 heeft de eerste zitting van het onderzoek ‘Freedom’ plaatsgevonden. Dit betreft een mensenhandel zaak waarin 4 personen met name J.F.J., Y.Y.N.T., K.A.F. en R.J. als verdachten zijn aangemerkt. De verdenking betreft mensenhandel, mensensmokkel en het tewerkstellen van ongedocumenteerden. Mensenhandel, is het meest ernstige strafbare feit hiervan.

Een en ander zou hebben plaatsgevonden in een discotheek aan de Rooseveltweg. De slachtoffers betreffen de zogenaamde trago-meisjes , die onder valse voorwendselen naar Curaçao zijn overgekomen. Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie is sprake geweest van een moderne vorm van slavernij. Er is ernstig misbruik gemaakt van de zeer kwetsbare positie van de dames in kwestie. Overigens geldt dat niet alle trago-meisjes automatisch slachtoffer zijn van mensenhandel. Dit hangt af van de concrete omstandigheden van het geval. Er moet sprake zijn van een bepaalde mate van dwang en uitbuiting. Daar lijkt in deze zaak zeker sprake van te zijn. De hoofdverdachte Y.Y.N.T. inzake ‘Freedom’ zit sinds eind september 2018 in voorlopige hechtenis en dit zal ook na vandaag worden gecontinueerd. De overige 3 verdachten mogen momenteel in vrijheid het verdere onderzoek afwachten. De volgende zitting zal plaatsvinden op 27 maart 2019. Vandaag zijn de onderzoek wensen van de verdediging besproken. Besloten is onder meer dat nog 9 getuigen gehoord moeten worden waarvan een aantal in het buitenland.

****
Awe djabièrne 11 di yanüari 2019 a tuma luga e promé kaso den korte relashoná ku e investigashon ‘Freedom’. Ta trata aki di un kaso di trafikashon di hende den kua tin 4 sospechoso. Esakinan ta: J.F.J., Y.Y.N.T., K.A.F. i R.J. Nan ta wòrdu sospechá di trafikashon i kontrabanda di hende, i dunamentu di trabou na personanan indokumentá. Trafikashon di hende ta e echo kastigabel di mas serio den esaki.

Un ke otro lo mester a tuma luga den un klup nokturno na Rooseveltweg. E viktimanan ta e asina yamá muhénan di trago, ku a bini Kòrsou bou di promesanan falsu. Segun Ministerio Públiko den e kaso ta trata aki ta trata di un tipo di sklabitud moderno. A abusá di e posishon vulnerabel di e dama nan in kestion. Mester bisa ku no ta tur muhé di trago outomatikamente ta bira viktima di trafikashon di hende. Esaki ta depende di sirkunstansianan konkreto di kada kaso. Mester tin sierto grado di preshon i eksplotashon. Tur kos ta mustra ku esaki sigur tabata e kaso. E sospechoso prinsipal den e investigashon ‘Freedom’, Y.Y.N.T. for di fin di sèptèmber ta den detenshon preventive i esaki lo keda prolongá despues di awe. E otro 3 sospechoso nan por keda den libertad na e momentunan aki pendiente resultado di e investigashon. E próksimo seshon lo tuma lugá dia 27 di maart 2019. Awe a trata e deseonan di parti di e tim di defensa relashoná ku e investigashon. A disidí entre otro ku lo skucha 9 testigu mas, di kual algun ta den eksterior.

error: Content is protected !!