Inskribi bo mes pa e treinen pa kandidatonan pa elekshon di konseho insular benidero | Meld je aan voor de training kandidaatsleden voor de komende eilandsraadsverkiezingen

INSKRIBI BO MES PA E TREINEN PA KANDIDATONAN PA ELEKSHON DI KONSEHO INSULAR BENIDERO

KralendijkEntidat públiko di Boneiru, aktuando riba un proposishon di konseho insular,  den koperashon ku e ministerio di asuntunan Interno i di Reino, huntu ku Universidat di Aruba i e asosashon di diputadonan Hulandes, pa promé biaha ta organisá un treinen pa personanan ku ta bai pone nan mes eligibel pa miembro di konseho insular den e elekshon di dia 20 di mart próksimo, òf ku ta aspirá pa bira mandatario. E treinen ku ta kubri dos dia lo tuma lugá na Courtyard Mariott Hotel dia 24 i 25 di yanüari 2019.  

Un programa di kapasitashon lo hasi posibel un komienso eksitoso pa miembronan nobo di konseho insular i kolegio ehekutivo. Personanan ku no keda elegí komo miembro, òf apuntá komo mandatario, tambe ta probechá di e treinen dor di atkerí konosementu i habilidatnan nobo ku ta yuda den sosten di nan partido i frakshon den konseho insular, por funshoná komo bosero i ta komprondé kon konseho insular i kolegio ehekutivo ta funshoná en general. Komo tal por duna un aporte fundamental na desaroyo di Boneiru.

E treinen ta konsentrá su mes riba loke un futuro miembro di konseho insular i kolegio ehekutivo mester sa pa asina por hasi su trabou mas mihó ku ta posibel.  E treinen lo no konsentrá su mes solamente riba teoria, pero lo tin e konekshon ku e práktika di tur dia. Kursistanan por konta riba instruktornan ku eksperensia i konosementu profundo di e materia. Mas abou por haña e programa den su totalidat.

Gezaghèber  ta hasi un yamada urgente na tur partido polítiko, agrupashon òf personanan ku pa medio di un lista lo partisipá na e elekshon benidero, pa registrá nan mes no mas tardá 21 di yanüari 2019 pa medio di e meil di konseho insular di Boneiru: info@konsehoinsular.nl . Porfabor registrá tempran pa e treinen i por fabor menshoná e kantidat di partisipantenan.

 

MELD JE AAN VOOR DE TRAINING KANDIDAATSLEDEN VOOR DE KOMENDE EILANDSRAADSVERKIEZINGEN

Kralendijk – Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) organiseert, op voorstel van de eilandsraad, in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, de Universiteit van Aruba en de Wethoudersvereniging voor het eerst een training voor kandidaatsleden van politieke partijen, die zich verkiesbaar stellen als raadslid of de ambitie hebben om verkozen te worden als bestuurder. Deze tweedaagse training zal op 24 en 25 januari 2019 in het Courtyard Mariott hotel te Bonaire plaatsvinden.

Met een goed inwerkprogramma wordt het mede mogelijk gemaakt om na de verkiezingen van 20 maart 2019 direct een succesvolle start met de nieuwe Eilandsraad en het Bestuurscollege te maken. Degenen die niet als leden aantreden dan wel niet als bestuurder worden verkozen, kunnen met de nieuw verworven kennis en vaardigheden hun politieke partij of fractie helpen met ondersteunende rollen. Tevens is het van belang dat de deelnemers van de training meer kennis vergaren over het functioneren van de eilandsraad en het bestuurscollege in het algemeen, zodat zij hiermee beter kunnen meedenken in het belang van het eiland.

De tweedaagse training gaat dieper in op wat een raadslid of bestuurder op Bonaire dient te weten in hun specifieke rol zodat diegene het werk zo goed mogelijk kan uitvoeren. Het blijft niet alleen bij de theorie, maar er wordt ook een verbinding gelegd met de dagelijkse praktijk. De deelnemers kunnen rekenen op ervaren trainers, die de praktijk goed  kennen. Ik verwijs u hieronder naar het volledige programma.

De gezaghebber doet een dringend beroep op alle politieke partijen, organisaties of individuele personen die middels een lijst deel zullen nemen aan de verkiezingen, om zich niet later dan 21 januari 2019 te registeren middels het volgende e-mailadres van de eilandsraad van Bonaire: info@konsehoinsular.nl. Gelieve per omgaande u op te geven voor de training en het aantal deelnemende personen door te geven.

 

error: Content is protected !!