Advertisements

Ongedocumenteerden en vermoedelijke mensensmokkelaar aangehouden

Ongedocumenteerden en vermoedelijke mensensmokkelaar aangehouden

 

Het DASH vliegtuig van de Kustwacht heeft afgelopen nacht een yola type vaartuig in de buurt van Fuik gedetecteerd. De Rescue and Coordination Center (RCC) van de Kustwacht heeft daarop het steunpunt Curaçao ter plaatse gedirigeerd. Ook het Korps Politie Curaçao, de Douane en Sta. Barbara Security zijn direct door de RCC ingelicht. Na een zoekactie zijn in totaal zeven mensen staande gehouden.

Omstreeks 00:30 detecteerde de DASH een gestrande yola aan de kust bij Fuik. Ook werden een aantal mensen in de mondi waargenomen.  Na een gezamenlijke zoekactie van enkele uren zijn vijf vrouwen en een man staande gehouden. Later is ook een man van Curaçaose afkomst aangehouden op verdenking van mensensmokkel omdat hij vermoedelijk in vervoer voorzag voor de ongedocumenteerden. Alle personen zijn aan de KPC overgedragen die de zaak verder in behandeling neemt.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: