Advertisements

MINISTERIO PUBLIKO TA HASI PETISHON PA RETIRO DI NORMAN SERPHOS

Papiamentu

Petishon di ontslag pa bosero di OM

Dia 20 di desember Wladimir Alberto a fayese den un aksidente trágiko riba brug Juliana. Despues di e aksidente, bosero di Ministerio Públiko (OM), Norman Serphos a komentá di un manera insolente di e echo riba su account di Facebook privá . Mesun dia Serphos a duna di konose ku no ta é a post e komentario. Supuestamente su account a wordu di hack i ta otronan a pone e komentario usando su number.

Serphos a hasi denunsia na polis di e echo ku su account di Facebook a wordu di hack. Net poromé ku aña kaba a resultá ku ta Serphos mes a post e komentario riba e pagina di Facebook di Alberto. Ministerio Públiko ta lamentá e manera ku kos nan a bai den e kaso aki. No solamente pa e famianan di e defuntu Alberto, pero tambe kon komunidat a wordu afektá.

Ministerio Públiko komo dunadó di trabou ta para tras di su trahadónan den kaso ku nan derechinan wordu trapá, i na promé instante a kere ku esaki tabata e kaso. Ministerio Públiko ta eksigi hopi di su trahadónan ku diariamente ta traha bou di preshon i sa pasa ku tin biaha tin atake riba a nan bida personal. Di otro un banda ta eksigi si ku e trahadónan ta íntegro, transparente i honesto. Lamentablemente den e kaso aki, esaki no a sosodé. Awe prokuradó general a prohibit Serphos entrada na e edifisio i sistema nan di Ministerio Públiko i a duna di konose ku Ministerio Públiko lo hasi petishon di ontslag na minister di Hustisia i na Gobernador.

Den e próksimo dianan lo finalisá e investigashon penal pa ku e kondukta di Serphos. Ministerio Públiko di Aruba lo hasi esaki.

E famianan di defuntu Alberto tambe a entrega un keho kontra di Serphos. Entretanto Fiska Mayó a tene un kombersashon ku nan dia 28 di desember 2018, na momentu ku ahinada no tabata konosí ku Serphos mes a pone e komentario riba Facebook. Riba termino kortiku lo atende ku e keho aki i resultadonan lo keda komparti ku famianan.

For di awe Roderick Gouverneur lo fungi komo bosero di Ministerio Públiko.

 

==============

 

Woordvoerder OM voorgedragen voor ontslag

Op 20 december overleed Wladimir Alberto na een verkeersongeval op de Julianaburg. Na dat ongeval werd er op het persoonlijke Facebook account van Norman Serphos, persvoorlichter van het Openbaar Ministerie (OM), op ongepaste wijze op het overlijden van Alberto gereageerd. Nog dezelfde dag gaf Serphos aan dat hij die reactie zelf niet had geplaatst. Dat zijn Facebook account gehackt moest zijn en dat derden onder zijn naam de reactie hebben geplaatst.

Serphos deed vervolgens aangifte bij de politie van het hacken van zijn Facebook account. Kort voor de jaarwisseling werd echter duidelijk dat Serphos de reactie toch zelf op de Facebook pagina van Alberto heeft geplaatst. Het OM betreurt de gang van zaken in hoge mate, voor de nabestaanden van Alberto, maar ook vanwege de daardoor ontstane commotie in de samenleving.

Het OM steunt als werkgever zijn medewerkers als hen onrecht wordt aangedaan en daar leek hier in eerste instantie sprake van. Aan de medewerkers van het OM worden hoge eisen gesteld, dagelijks wordt er voortdurend onder druk gewerkt en helaas wordt er soms ook inbreuk gemaakt op hun persoon. Daar staat tegenover dat van de medewerkers verwacht wordt dat ze integer, transparant en eerlijk zijn. Dat is hier helaas niet gebeurd. Vandaag is Serphos door de procureur-generaal de toegang ontzegd tot de gebouwen en systemen van het OM en is aangegeven dat het OM zijn ontslag zal vragen aan de Minister van Justitie en de Gouverneur.

De komende periode zal het strafrechtelijk onderzoek naar de gedragingen van Serphos worden afgerond, dat zal worden beoordeeld door het Openbaar Ministerie op Aruba.

De nabestaanden van Wladimir Alberto hebben ook een klacht ingediend tegen Serphos. Daarover heeft op 28 december 2018, toen nog niet bekend was dat Serphos het bericht zelf geplaatst had, inmiddels een gesprek plaatsgevonden met de hoofdofficier van Curaçao. Op korte termijn zal die klacht worden beoordeeld en zal de conclusie worden gedeeld met de nabestaanden.

Vanaf heden wordt de voorlichting van het Openbaar Ministerie gedaan door Roderick Gouverneur.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: