Advertisements

Stichting Gaming Control Board lo ser nombrá supervisor uniforme di weganan di azar na Kòrsou (Pap./Hul.)

Stichting Gaming Control Board lo ser nombrá supervisor uniforme di weganan di azar na Kòrsou

 

Minister di Finansa señor Kenneth Gijbertha ta informá ku denter di poko tempu Stichting Gaming Control Board(GCB) lo ser nombrá supervisor uniforme di weganan di azar na Kòrsou.

 

E supervishon ku Gaming Control Board lo realisá, ta regardá tur wega di azar ku ta ofresé na òf for di Kòrsou i lo  ehekutá e ehekushon di forma uniforme riba tur sektor di wega di azar. Supervishon ta trata kumplimentu di tur lèi i regulashon ku tin relashon ku weganan di azar, ofresé na i for di Kòrsou, riba esnan ku ta ofresé i partisipantenan, inkluyendo lèi i regulashon pa evitá i kombatí labamentu di plaka, finansiamentu di terorismo i proliferashon.

 

Tambe lo hasi uso di e supervishon uniforme aki, pa kombatí weganan di azar ilegal. Esnan ku ta ofresé weganan di azar ilegal ta forma un menasa pa komunidat ya komo e ofresementu no kontrolá ta engrandesé e riesgo di adikshon na guèmbelmentu. Tambe ta asina ku esnan ku ta ofresé weganan di azar ilegal no ta kontribuí na e asina yamá landskas. Esaki pa motibu ku nan no ta paga derechinan di pèrmit òf impuesto riba e entradanan atkerí di manera ilegal aki i nan ta forma kompetensha deshonesto pa esnan ku ta ofresé esaki di manera legal.

Pago di premio no ta garantisá na momentu di partisipá na weganan di azar ilegal, loke ta perhudiká partisipantenan i ta hasi daño na imágen internashonal di Kòrsou. Komo ku no tin kontròl, weganan di azar ilegal ademas ta fomentá práktikanan di labamentu di plaka, terorismo i proliferashon. Ta fèrwagt ku nombramentu di GCB komo supervisor uniforme riba weganan di azar na alto grado lo ta efektivo den protekshon di sosiedat di Kòrsou kontra konsekuenshanan negativo di weganan di azar.

 

**************

De Stichting Gaming Control Board zal binnen afzienbare tijd formeel worden benoemd tot de eenvormig toezichthouder op kansspelen op Curaçao

 

De Minister van Financiën,  Kenneth Gijsbertha, maakt bekend dat de Stichting Gaming Control Board binnen afzienbare tijd formeel zal worden benoemd tot de eenvormig toezichthouder op kansspelen op Curaçao.

 

Het door de GCB uit te voeren toezicht regardeert alle kansspelen die op of vanuit Curaçao worden aangeboden, en wordt over alle kansspelsectoren op eenvormige wijze uitgevoerd. Het toezicht betreft de naleving van alle wet- en regelgeving die betrekking heeft op kansspelen, aangeboden in of vanuit Curaçao, op de aanbieders daarvan en de deelnemers daaraan, inclusief de wet- en regelgeving ter voorkoming en bestrijding van witwaspraktijken, terrorismefinanciering en proliferatie.

 

Dit eenvormig toezicht zal mede worden ingezet ter bestrijding van illegale kansspelen.

Aanbieders van illegale kansspelen vormen een bedreiging voor de samenleving doordat het ongecontroleerde aanbod het risico op gokverslaving onder de Curaçaose bevolking verhoogt. Ook dragen illegale aanbieders niet bij aan de landskas omdat zij geen vergunningsrechten of belastingen betalen over de illegaal verkregen inkomsten, en vormen zij oneerlijke concurrentie voor legaal opererende aanbieders.

Bij illegale kansspelen is de eerlijkheid van de aangebodende uitbetaling van de prijzen niet gegarandeerd, wat de spelers benadeelt en ernstig afbreuk doet aan het internationaal imago van Curaçao. Doordat controle ontbreekt, bevorderen illegale kansspelen bovendien witwaspraktijken, terrorisme financiering en proliferatie.

Verwacht wordt dat de benoeming van de GCB tot eenvormig toezichthouder op kansspelen in hoge mate effectief zal zijn bij de bescherming van de Curaçaose samenleving tegen de negatieve gevolgen van illegale kansspelen.

 

**********

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: