Advertisements

Notisia di polis di djabièrnè 14 di desèmber pa djaluna 17 di desèmber 2018/Politieberichten van vrijdag 14 december tot en met maandag 17 december 2018

Notisia di polis di djabièrnè 14 di desèmber pa djaluna 17 di desèmber 2018
Riba djabièrnè 14 di desèmber, pa mas o ménos 7.30 or di anochi un aksidente entre dos outo a tuma lugá riba Kaya Nikiboko Sùit. Un outo ku tabata koriendo riba Kaya Nikiboko Sùit i ku kier a kita na su man robes, a keda alkansá pa e outo ku tabata biniendo su tras. Mester a transportá pasahero di e outo dilanti pa hospital pa kòntròl médiko.

Algu mas lat riba e mesun anochi, alrededor di 8.30 or di anochi, un aksidente entre tres outo a tuma lugá riba Kaya Korona. Shofùr di un outo ku tabata koriendo riba Kaya Korona, den direkshon di Rincon, a topa ku un pikòp ku tabata biniendo den direkshon kontrali,
sin lus i tambe riba e banda di kaminda robes. Shofùr di e outo a para riba kaminda i e pikòp a bin dal den su banda. A konsekuensia di esaki e tayer di e pikòp a kibra i e outo ku a para no por a kore mas.

Mardugá di djabièrnè 14 di desèmber pa djasabra 15 di desèmber, un atrako a tuma lugá riba Kaya Korona na altura di Jos Bar.
Un tipo a sorprendé un persona drumi den outo. Aki a surgi un forsageo i e atrakadó a logra bai ku sèn kèsh i kadena di e víktima.
Reshèrshi a tuma e keho i skucha un testigu i aki a bin identifiká e sospechoso komo R.E.C.
Mas den ora nan di anochi polis a topa ku e sospechoso. Na momentu di su detenshon e sospechoso a resistí detenshon i polis mester a usa forsa brutu i a logra detené.
E ta sera pendiente investigashon.

Mardugá di djasabra 15 di desèmber pa djadumingu 16 di desèmber tabatin dos kaso di tiramentu. E promé ta den kareda di algu pa 12 or kaminda un persona Nort Saliña i a detené e shofùr di inisial A.M.

Djis despues di 12 or tabatin otro kaso di tiramentu den área di Playa i aki polis a persiguí dos vehíkulo i a logra di para un di nan. Aki dos persona a deklará na polis ku e otro vehíkulo lo a los bala riba nan. Polis a konfiská e outo ku ta tin perforashon di bala.

Den oranan di mainta di djadumingu 16 di desèmber, a tene tres entrada hudisial en konekshon ku e dos kaso nan aki den bario di Kibrahacha, Nikiboko i Tera Kòrá.
Durante e entrada hudisial a detené un hòmber di inisial I.M. i tambe a konfiská un vehíkulo. E kaso ta den investigashon i no ta ekskluí mas detenshon den esaki nan.

Riba djasabra 15 di desèmber a drenta keho di ladronisia for di un outo ku tabata stashoná na e sitio di sambuyá Tolo. Entre 12 or i 1 or di mèrdia a bai ku entre un iPhone 8 kolo di plata i sèn kèsh for di den e outo.

Den oranan di anochi di e mesun dia, alrededor di 9.45 or, un aksidente entre tres outo a tuma lugá den besindario di Mangazina di Rei. Un outo a bòltu, un di dos outo a drenta mondi i e di tres outo tabatin solamente daño material leve. No ta konosé kon e aksidente a tuma lugá presis. Tabatin 3 persona levemente herida, bou di kua dos menor di edat. Ambulans a transportá nan pa hospital pa tratamentu médiko.

==========================

Politieberichten van vrijdag 14 december tot en met maandag 17 december 2018
Op vrijdag 14 december vond omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaats tussen twee auto’s op de Kaya Nikiboko Zuid. Een auto die op de Kaya Nikiboko Zuid links wilde afslaan werd van achteren aangereden door een andere auto. De passagier van de auto voor, werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Iets later op dezelfde avond, omstreeks 20.30 uur, vond er een aanrijding tussen 3 auto’s plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een auto die op de Kaya Korona, richting Rincon reed, werd tegemoet gereden door een pick-up zonder verlichting die ook nog op de andere weghelft reed. De bestuurder van de eerste auto stopte zijn auto en werd aan de bestuurderskant aangereden door de tegemoetkomende pick-up. Hierdoor ging de band van de pick up kapot en kon de andere auto ook niet meer rijden.

Op zaterdag 15 december werd aangifte gedaan van beroving. In de nacht van vrijdag 14 december op zaterdag 15 december werd een man die in de auto lag te slapen verrast door een onbekende man. Hierna volgde een worsteling en was het de verdachte gelukt om met contant geld en een ketting van het slachtoffer ervandoor te gaan. Na verklaringen van een getuige te hebben gehoord werd de verdachte geïdentificeerd als de man met initialen R.E.C. Later op de avond van zondag 16 december werd de verdachte aangehouden. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding en de politie moest met harde hand optreden om hem aan te houden. De verdachte is opgesloten in afwachting van het onderzoek.

In de nacht van zaterdag 15 december op zondag 16 december hebben twee schietpartijen plaatsgevonden. De eerste vond plaats omstreeks 00.00 uur waarbij een onbekend persoon waarschijnlijk vanuit een auto schoten loste. Later trof de politie de auto aan in Nort Saliña en werd de bestuurder, een man met initialen A.M. aangehouden.
Iets na twaalven vond de tweede schietpartij plaats in de omgeving van Playa. Twee auto’s werden door de patrouille achtervolgd en één van de auto’s is gestopt. De twee inzittenden van deze auto verklaarden dat er vanuit een ander voertuig op hen is geschoten. De auto met kogelperforaties is in beslag genomen.
In de ochtenduren van zondag 16 december werden drie huiszoekingen in de wijken Kibrahacha, Nikiboko en Tera Kòrá verricht in het kader van dit geval. Tijdens de huiszoekingen is een man met initialen I.M. aangehouden. Ook is er een voertuig in beslag genomen.
De zaak is in onderzoek en het wordt niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen verricht zullen worden.
Op zaterdag 15 december werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die geparkeerd stond bij de duikplek Tolo. Er is tussen 12.00 en 13.00 uur onder andere een zilverkleurige Apple iPhone 8 en contant geld weggenomen.

In de avonduren van dezelfde dag, omstreeks 21.45 uur, vond een aanrijding tussen drie auto’s in de omgeving van de Mangazina di Rei plaats. Een auto was over de kop geslagen, de tweede was de mondi ingereden en een derde voertuig had alleen lichte schade. Er waren drie lichtgewonden waarvan twee minderjarigen. Ze werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: