Advertisements

Abo Tambe Por! Lo ta e tema di e sigiente Annual Fitness Challenge di Fundashon Alton Paas / Ook Jij Kan Het! Thema van de volgende Annual Fitness Challenge van Fundashon Alton Paas

Abo Tambe Por!

Lo ta e tema di e sigiente Annual Fitness Challenge di Fundashon Alton Paas

 

WILLEMSTAD, Nos ta bibando den un komunidat ku na momentu ku un persona sufri di un parálisis sea dor di un dwarslaesie, ataka selebral òf kualke otro difikultat neurologiko e ta wòrdu konfrontá ku diferente retonan ku pa un otro persona lo ta kosnan e no tin ku ni pensa mes riba dje i awor abo tambe por hasi un diferensia den bida di otronan.   

 

Ta asina ku na momentu ku un persona haña un atake selebral òf dwarslaesie e ta bai hospital, dependé di su kondishon e ta bai rehabilitá pa e prepará pa bai bek den komunidat. Na momentu ku e kaba di rehabilitá i ku e yega kas einan ta e kaminda ku e persona ta haña mas reto su dilanti manera transporte, aksesibilidat, manera pa e por tene su kurpa aktivo i salu. Hopi bia un kaso di dwarslaesie òf atake selebral ta sosodé inesperá i ta kambia e persona su bida kompletu i awor e tin ku bai siña kon pa atendé ku su bida di un forma diferente. Ta asina ku kada dia ku pasa e ta bira mas vulnerabel pa desaroyá komplikashonnan médiko. Prinsipalmente dor di no ta aktivo i e isolashon for di komunidat. Esei no mester ta asina i awor abo por hasi un diferensia den esei atraves di ‘The Annual Fitness Challenge’. E plataforma ku ta stimulá inklushon i moveshon pa nos tur ta huntu hasiendo un diferensia pa personanan ku ta sufri di un parálisis dor di dwarslaesie, atake selebral òf kualke otro difikultat neurologiko ku nan por yega na un mihó kalidat di bida.

 

Na momentu ku nos uni den moveshon durante di e Annual Fitness Challenge nos ta logra pone mas atenshon na nos abilidatnan na lugá di nos desabilidatnan i esei ta pone ku nos komo komunidat kompletu ta alkansá inklushon i un estilo di bida saludabel. P’esei e tema di e di 6 edishon di ‘The Annual Fitness Challenge’ ta “Abo tambe por”. Pasobra abo tambe por move. Abo tambe por hasi un diferensia i dia 10 di mart 2019 lo ta e dia ku abo ta bai move pa hasi un diferensia den bo mes bida I tambe den bida di otro nan. Manera semper Fitness Challenge lo ta 6 ora largu kuminsando for di 6’or di mainta te 12’or di mèrdia ku 3 área ku bo por partisipá aden. E área 1 ta e kaminata ku ta sea 5 km òf 10 km ku ta kuminsá i kaba na International School. E área 2 ta e sekshonnan di fitness den e ouditorio di International School mes kual ta konsistí di 8 diferente tipo di programanan di fitness di kual kada un lo ta 45 minüt. E área 3 lo ta e área di spinning di kual kompanianan por forma grupo pa registrá i abo kubo grupo ta haña un baiskel i e reto ta ku boso tin ku laga e baiskel ei keda spin hinter e 6 ora pero boso tin ku plania kon largu kada persona ta bai riba e baiskel ei.

Karchinan ya ta optenibel na Samsom Colon, Van Den Tweel Zeelandia i tambe Sport Spot Boutique. Karchi pa adulto ta 35 florin i esaki ta bálido pa e fitness plùs kaminata. Karchi pa mucha i 60+ ta fl. 15 i esaki ta bálido pa e fitness plùs kaminata. Karchi di kaminata so ta 15 florin. Nos ke enkurashá tur hende pa buska nan karchi trempan paso e aña aki ta bo oportunidat. Si moveshon ta yuda un persona paralisá bai dilanti, abo tambe por!

 

Ook Jij Kan Het!

Thema van de volgende Annual Fitness Challenge van Fundashon Alton Paas

10 maart 2019

 

WILLEMSTAD – Wij leven in een samenleving waar op het moment dat iemand verlamd raakt door een dwarslaesie, een beroerte, of een neurologische aandoening, krijgt hij/zij te maken met uitdagingen die anderen er niet bij stil staan. Nu kunt u ook een verschil maken in het leven van een ander.

Iemand die een beroerte of een dwarslaesie krijgt, gaat naar het ziekenhuis. Afhankelijk van zijn conditie begint deze persoon met revalideren, om zich voor te bereiden op zijn terugkeer in de maatschappij. Als het rehabilitatieproces voorbij is en hij of zij weer naar huis mag, komen er allerlei nieuwe uitdagingen zoals transport, bereikbaarheid, en manieren om het eigen lichaam actief en gezond te houden. Een dwarslaesie of een beroerte (stroke) gebeurt ineens en verandert je leven totaal en je moet gaan leren hoe je moet omgaan met je nieuwe leven. Met de dag wordt de persoon kwetsbaarder en neemt het gevaar toe om medische complicaties op te lopen. Dit komt voornamelijk doordat patiënten vaak niet-actief zijn en vereenzamen. Dit hoeft niet zo te zijn. Nu kunt u hierin een verschil maken via de ‘Annual Fitness Challenge’; het platform voor het stimuleren van inclusie en beweging om met zijn allen, gezamenlijk, een verschil te maken, zodat personen die verlamd zijn geraakt door een dwarslaesie, een beroerte, of een andere neurologische aandoening, een betere kwaliteit van leven kunnen bereiken.

 

Als we samen gaan bewegen tijdens de Annual Fitness Challenge, geven we meer aandacht aan onze vaardigheden en niet aan onze beperkingen, om zodoende als samenleving inclusie en een gezonde levensstijl te bereiken. Daarom is het thema van de zesde editie van The Annual Fitness Challange: Ook Jij Kan Het! Ook u kunt meer gaan bewegen. Ook u kunt een verschil maken. Op 10 maart 2019 is de dag waar u gaat bewegen om een verschil te maken in uw leven en ook die van anderen. Zoals ieder jaar, is de Annual Fitness Challenge 6 uur lang, vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot en met 12.00 uur ’s middags, met 3 verschillende zones waaraan u mee kunt doen. De eerste zone is de Walk van 5 km of 10km, die begint en eindigt bij de International School. De tweede zone is de Fitnesssessie in het auditorium van de International School, die bestaat uit 8 verschillende fitnessprogramma’s van 45 minuten elk. De derde zone is de Spinning, waarbij bedrijven, groepen vormen om mee te doen. Elk groep krijgt een fiets met de uitdaging om de fiets 6 uur lang aan de gang te houden. U moet dus van tevoren afspreken wie er hoelang op de fiets gaat zitten.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Samsom Colon, Van den Tweel Zeelandia en bij Sport Spot Boutique. Volwassenen betalen 35 gulden voor de Fitness en de Walk. Kinderen en zestigplussers betalen 15 gulden voor zowel de Fitness en de Walk. Alleen deelnemen aan de Walk is ook mogelijk; u betaalt dan slechts 15 gulden. We willen iedereen aanmoedigen om vroeg naar hun kaarten te zoeken, dit jaar is het uw kans. Als lichaamsbeweging een persoon met verlamming kan helpen om vooruit te komen, Ook Jij Kan Het.

 

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: