Advertisements

Entidat Públiko Boneiru i RCN ta finalisá trayekto di desaroyo ‘laborando riba propio forsa’ | OLB en RCN ronden ontwikkeltraject “op eigen kracht aan het werk” af

ENTIDAT PÚBLIKO BONEIRU I RCN TA FINALISÁ TRAYEKTO DI DESAROYO ‘LABORANDO RIBA PROPIO FORSA’

Kralendijk – Resientemente 15 empleado di Entidat Públiko Boneiru i e unidat di Asuntunan Sosial i Labor di RCN a finalisá e trayekto di desaroyo ‘Laborando riba propio forsa’ eksitósamente. A organisá e trayekto di desaroyo aki den kuadro di e ‘twinning’ entre Hulanda Karibense i Munisipio Leiden pa fortifiká mediashon laboral riba nos islanan.

Tur partisipante a partisipá aktívamente na e trayekto intensivo. E dos entrenadónan eksperiensiá for di Munisipio Leiden a indiká ku e grupo di profeshonal motivá i enbolbí a impreshoná nan. Den e trayekto di desaroyo e empleadonan a siña entre otro téknikanan tokante kon pa hiba kombersashonnan motivashonal i kon pa yuda hende na momentu di kambio di komportashon. Esaki ta pone ku nan por hasi nan trabou riba tereno di mediashon pa merkado laboral mas mihó.

Eric Brakke, hefe di e unidat di Asuntunan Sosial i Labor di RCN: ‘Mi ta haña importante ku mas i mas nos ta bai traha huntu komo unidat di Asuntunan Sosial i Labor di RCN i Entidat Públiko Boneiru, netamente tambe den ehekushon. Un entrenamentu konhunto ta yuda den esaki pasobra bo ta siña konosé otro di un otro manera tambe’.

Silvana Serfilia, direktor di Direktorado Komunidat i Kuido di Entidat Públiko Boneiru: ‘Dos aña pasá ora ku pa promé biaha mi tabata ku bishita di trabou na Leiden mi a sera konosí ku e método ‘Riba propio forsa’ manera nan a desaroy’é na Leiden. Mesora mi tabata entusiasmá tokante esaki i mi tabatin gana pa Boneiru tambe hasi’é. Mi ta orguyoso ku esei a logra!’  

============================

OLB EN RCN RONDEN ONTWIKKELTRAJECT “OP EIGEN KRACHT AAN HET WERK” AF

Kralendijk – Onlangs hebben vijftien medewerkers van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en de RCN-unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) het ontwikkeltraject  “Op eigen kracht aan het werk” succesvol afgerond. Dit ontwikkeltraject werd georganiseerd in het kader van de twinning tussen Caribisch Nederland en de Gemeente Leiden om de arbeidsmarktbemiddeling op de eilanden te versterken.  

Alle deelnemers deden actief mee met het intensieve traject. De twee ervaren trainers vanuit de Gemeente Leiden gaven aan onder de indruk te zijn van de groep gemotiveerde en betrokken professionals. In het ontwikkeltraject leerden de medewerkers onder andere technieken over motiverende gespreksvoering en het helpen van mensen bij gedragsverandering. Hierdoor kunnen zij hun werk op het vlak van arbeidsmarktbemiddeling beter uitvoeren.

Eric Brakke, hoofd van de RCN-unit SZW: ik vind het belangrijk dat we steeds meer gaan samenwerken als SZW en OLB, juist ook in de uitvoering. Een gezamenlijke training helpt hierbij omdat je elkaar ook op een andere manier leert kennen”.

Silvana Serfilia, directeur  van de directie Samenleving en Zorg (OLB): “Twee jaar geleden toen ik voor het eerst op werkbezoek was in Leiden heb ik kennis gemaakt met de ‘Eigen kracht methodiek’ zoals die in Leiden is ontwikkeld. Ik was er gelijk enthousiast over en wilde dat graag ook voor Bonaire. Ik ben trots dat dat is gelukt!” 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: