Advertisements

DIA HABRÍ DI DEFENSA DURANTE ENTRENAMENTU MILITAR NA BONEIRU | OPEN DAG DEFENSIE TIJDENS MILITAIRE OEFENING OP BONAIRE

DIA HABRÍ DI DEFENSA DURANTE ENTRENAMENTU MILITAR NA BONEIRU

Kralendijk – For di djaluna 10 te ku 17 di desèmber Boneiru ta parti di un esenario pa un entrenamentu di e unidat di ehérsito den Wèst i Milisia di Kòrsou. Riba djadumingu 16 di desèmber tin un dia habrí den haf di Boneiru. E dia ei tur hende ta kordialmente bonbiní pa bin tira un bista den bida di un militar, tantu riba tera komo na bordo di dos barku di guera.

E entrenamentu na Boneiru ta parti di e programa regular di entrenamentu pa e unidat, ku nan ta kambia kada kuater luna na Kòrsou. Pa e motibu ei kada kuater luna e entrenamentu ta tuma lugá na Boneiru, pasobra e unidat aki ta responsabel pa dunamentu di asistensia militar direkto riba petishon di representante di reino. E meta primario pa e unidat aki por sierto ta pa sera konosí ku Boneiru, outoridatnan lokal i servisionan ousiliar i entrená huntu ku nan i interkambiá eksperensia.

 

Tira bista na bordo

Riba djadumingu 16 di desèmber e barku di sosten permanente Zr.Ms. Pelikaan i e barku di stashon Zr.Ms. Zeeland ta tene un dia habrí. Esaki ta nifiká ku tur hende por subi na bordo pa mira kon e barku di guera ta lusi parti paden. E barku Pelikaan lo ta mará na Waf  Chicu Mercelina. E barku Zeeland lo ta mará na Waf di Sùit. E militarnan di e unidat di ehérsito, Milisia di Kòrsou, koleganan di ‘Koninklijke Marechaussee’ i di Wardakosta ta riba Waf di Mei Mei. Einan nan ta harma diferente aktividat pa nos hóbennan. E partner di siguridat ku nos a menshoná último, esta Wardakosta, ta tene tambe un demostrashon den haltu ku nan helikòpter i avion.

Nos ta spera di mira tur hende djadumingu próksimo 16 di desèmber den haf di Boneiru.          

 

 

OPEN DAG DEFENSIE TIJDENS MILITAIRE OEFENING OP BONAIRE

Kralendijk – Het eiland Bonaire is van maandag 10 tot en met 17 december onderdeel van een scenario voor een oefening van de landmachtcompagnie in de West en de Curaçaose Militie. Op zondag 16 december is er een open dag in de haven van Bonaire. Een ieder is dan van harte welkom om een kijkje te nemen in het leven van een militair, zowel op land als aan boord van twee marineschepen.

De oefening op Bonaire is een onderdeel van het reguliere oefenprogramma voor de compagnie, die om de vier maanden wordt gewisseld op Curaçao. Om die reden vindt de training elke vier maanden plaats op Bonaire omdat deze eenheid verantwoordelijk is voor het leveren van directe militaire bijstand na verzoek van de rijksvertegenwoordiger. Het primaire doel voor deze eenheid is dan ook om kennis te maken met het eiland Bonaire, de lokale autoriteiten en hulpdiensten en samen met hen te trainen en ervaringen uit te wisselen.

 

Kijkje aan boord

Zondag 16 december houden het permante ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan en het nieuwe stationsschip Zr.Ms. Zeeland een open huis. Dit betekent dat een ieder aan boord kan komen kijken hoe het marineschip er van binnen uit ziet. Aan de noordpier ligt de Pelikaan afgemeerd. De Zeeland ligt aan de zuidpier. Op de middenpier staan de militairen van de landmachtcompagnie, de Curacaose Militie, collega’s van de Koninklijke Marechausse en van de Kustwacht. Hier zijn allerlei activiteiten opgetuigd voor de jeugd. Laatstgenoemde veiligheidspartner, de Kustwacht,  verzorgd ook nog een vliegende demo rond het middaguur met haar helikopter en vliegtuig.  

We hopen u allemaal zondag 16 december te zien in de haven van Bonaire.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: