Advertisements

Notisia di polis di djabièrnè 7 di desèmber te ku djaluna 10 di desèmber 2018/Politieberichten van vrijdag 7 december tot en met maandag 10 december 2018

Notisia di polis di djabièrnè 7 di desèmber te ku djaluna 10 di desèmber 2018
Riba djasabra 8 di desèmber, pa mas o ménos 1.45 or di mardugá un aksidente entre un outo i un skuter a tuma lugá riba Kaya Korona. E skuter tabata bin for di Kaya Linda pa subi Kaya Korona ora ku e outo ku tabata koriendo riba Kaya Korona bayendo den direkshon di Playa, a alkanse. Ámbos a purba desviá. Shofùr di e skuter a bula den laira a konsekuensia di e impakto i a resultá riba su zei riba kaminda. Personal di ambulans a konstatá sla na su sesunan i a transportá e víktima ku urgensia pa hospital pa tratamentu médiko. Mas lat a trasladá e víktima pa Colombia pa trato médiko mas avansá.

Den oranan lat di mainta di djasabra 8 di desèmber, sentral di polis a risibí notifikashon di kandela den un kas situá na Kaya Petronilia. E habitantenan di e kas no tabatei na kas. E kasnan situá patras di e kas na kandela tabatin hopi molèster di huma i mester a evakuá e habitantenan pa un ratu. Personal di ambulans mester a hasi kòntròl médiko na e sitio pa habitantenan di un di e kasnan pero nan no mester a bai hospital. Brantwer a paga e kandela. Kon e kandela a kuminsá no ta konosí ainda.

Alrededor di 4.30 or di atardi riba djasabra 8 di desèmber a detené un hòmber di inisial G.E.S.O. riba Kaya Pos di Amor en konekshon ku buracheria públiko.

Mas lat, alrededor di 7 or di anochi, sentral di polis a risibí notifikashon di un ‘hit & run’ riba Kaya Grandi. Outo a dal un persona i a sigui kore bai. Ambulans a transportá e víktima pa hospital pa tratamentu médiko. Pa mas o ménos 8.30 or di anochi a detené un hòmber di inisial E.V. di 48 aña. E ta sospecha di ta involukrá den e ‘hit & run’ aki i tambe di tabata bou di influensia di alkohòl. Ta investigando e kaso.

Den oranan mas lat di anochi di djasabra, alrededor di 10.45 or, un aksidente a tuma lugá riba Kaminda Onima. Shofùr di un outo a bai dal den un palu di lus otro banda di kaminda i bash’e abou pa despues sigui kore drenta mondi. A transportá e víktima ku ambulans pa hospital pa tratamentu médiko. Kousa di e aksidente no ta konosí ainda.

Riba djadumingu 9 di desèmber, pa mas o ménos 3.30 or di atardi un aksidente entre dos outo a tuma lugá riba Kaya L.M. Pourier. Un outo a kore dal patras di un otro outo. Shofùr di e outo dilanti tabata keha di doló na su garganta i lomba miéntras shofùr di e outo ku bai dal tras di e otro, a keda herida na su man drechi. Ambulans a transportá ámbos víktima pa hospital pa tratamentu médiko.

Riba djaluna 10 di desèmber, alrededor di 3.45 or di mardugá, a detené un hòmber di inisial G.G.B. di 27 aña di edat en konekshon ku ela trese tráfiko den peliger, korementu bou di influensia, korementu sin reibeweis, resistensia kontra ámtenar i tambe buracheria públiko.

============================

Politieberichten van vrijdag 7 december tot en met maandag 10 december 2018
Op zaterdag 8 december vond omstreeks 01.45 uur een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Korona. De scooter kwam vanuit de Kaya Linda aan om de Kaya Korona op te rijden en werd geraakt door een auto die op de Kaya Korona, richting Playa reed. Ze hebben beiden geprobeerd uit te wijken. De bestuurder van de scooter vloog door de impact door de lucht en kwam op haar zij terecht op het wegdek. Het ambulance personeel constateerde hersenletsel bij het slachtoffer en ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Later werd ze naar Colombia overgebracht voor geavanceerde medische behandeling.

In de late ochtenduren van zaterdag 8 december kreeg de politiecentrale omstreeks 11.45 uur melding binnen van brand in een woning aan de Kaya Petronilia. De bewoners waren niet thuis. De achtergelegen woningen hadden veel rookoverlast en de bewoners die thuis waren werden even geëvacueerd. Bewoners van één van de woningen moest door de ambulance, die ter plekke kwam, gecontroleerd worden, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De brandweer bluste de brand. Oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Omstreeks 16.30 uur op zaterdag 8 december werd een man met initialen G.E.S.O. op de Kaya Pos di Amor aangehouden wegens openbare dronkenschap.

Iets later omstreeks 19.00 uur kreeg de politiecentrale melding van een ‘hit and run’ op de Kaya Grandi. Een persoon werd door een auto aangereden die hierna doorreed. Het slachtoffer werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Iets later, omstreeks 8.30 uur werd een man met initialen E.V. van 48 jaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ‘hit and run’ en bovendien ook onder invloed te zijn geweest. De zaak is in onderzoek.

In de avonduren van zaterdag 8 december vond omstreeks 22.45 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaminda Onima. De bestuurder van een auto is tegen een lantaarnpaal aan de overkant van de weg gereden en heeft deze ook omver gereden en reed vervolgens de mondi in. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle. Oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Op zondag 9 december vond omstreeks 15.30 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya L.M. Pourier. Een auto reed een stilstaande auto aan de achterkant aan. De bestuurder van de stilstaande auto klaagde over pijn in zijn nek en rug en de bestuurder van de andere auto had letsel aan zijn rechterhand. Ze werden beiden door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Op maandag 10 december werd omstreeks 03.45 uur een man met initialen G.G.B. van 27 jaar, op de Kaya Lodewijk Gerharts aangehouden wegens het in gevaar brengen van het verkeer, het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs, verzet tegen een ambtenaar en openbare dronkenschap.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: