Advertisements

Militairen aangehouden voor veroorzaken ongeval met letsel, hit & run en plegen valse aangifte

*Militairen aangehouden voor veroorzaken ongeval met letsel, hit & run en plegen valse aangifte*

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04:30 uur, heeft op de Santa Rosaweg een verkeersongeluk plaatsgevonden waarbij de bestuurder van de aangereden auto licht gewond is geraakt. De vermoedelijke veroorzaker van het ongeluk reed hierna door (hit & run). De gehuurde auto werd kort hierna op de oprit van een tuin achtergelaten. De volgende ochtend heeft vermoedelijk de veroorzaker van het ongeval een valse aangifte vandiefstal van de auto bij de politie gedaan. De verdenking betreft 3 strafbare feiten, te weten: veroorzaken ongeval met letsel, verlaten plaats ongeval en doen van valse aangifte.

Naast de vermoedelijke veroorzaker van het ongeval, zaten twee andere personen in zijn auto; alle drie betreffen Nederlandse militairen. Zij werden vandaag in de loop van de dag op last van de zaaksofficier van het OM Curaçao door de Koninklijke Marechaussee (KMar) aangehouden.Dit in afwachting van verder onderzoek. De verdachte H.E. (1991) is huurder van het voertuig en ook de aangever van de diefstal. De andere 2 verdachten zijn B.E.G. de J. (1997) en H. v/d V. (1992).

Indien voldoende bewijs aanwezig blijkt te zijn, worden de militairen spoedig van Curacao verwijderd en terug naar Nederland gestuurd waar de verdere vervolging zal plaatsvinden. Zij zijn momenteel op Curaçao in verband met een militaire oefening.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: