Advertisements

Parlamentario Elsa Rozendal ta apertura Nursingroom LabdeMed PAP

PARLAMENTARIO ELSA ROZENDAL A HABRI ‘NURSING ROOM’ DI LABDEMED

Willemstad-5 DI Desèmber 2018 – Resientemente a inougurá un sala speshal pa mayornan i nan beibi na e edifisio prinsipal di LabdeMed (Laboratorio de Medicos) na Kaya Flamboyan 3. E bishitantenan di LabdeMed por alimentá i limpia nan yuchi den tur trankilidat. E personal di LabdeMed ku mester duna yu lechi di pechu tambe por hasi uso di e espasio será aki. Parlamentario sra. Elsa Rozendal a habri e ‘nursing room’ djamars 4 di desèmber ofisialmente. Anteriormente sra. Rozendal a mustra riba e importansia di un ‘nursing room’ den áreanan públiko di gobièrnu di Kòrsou.

Oásis di trankilidat

Klientenan i empleadonan di LabdeMed ku ta hasi uso di ‘nursing room’ ta drenta un oásis di trankilidat. E kolo hel suave ku a fèrf e área aki ta unu plasentero ademas e ta un área higiéniko unda mama (i tatanan) lo por atendé den tur trankilidat ku nan yuchi.

Solushon adekuá

Di akuerdo ku lei, e dunadó di trabou mester krea un espasio adekuá pa trahadónan ku mester kòlf lechi di pechu. Esaki ta enserá ku mester tin un área disponibel ku ta será i ku ta brinda sufisiente privasidat. Te ainda ta asina ku na vários kompania i organisashon na Kòrsou no tin un área adekuá ni tampoko ta bon reglá unda por duna yu lechi di pechu ni kòlf.  Ku introdukshon di e ‘nursing room’ LabdeMed ta kumpli kompletamente ku e eksigensianan di e kolegio pa derecho di humano.

Responsabilidat sosial

Pa LabdeMed e eksigensia legal no ta e úniko motibu pa kua a bini ku e ‘nursing room’. Direktor Rudy Le Blanc ta splika: ‘LabdeMed ta un laboratorio sosialmente responsabel: e nesesidat di nos klientenan ta para sentral. Nos ta konsiderá ku ta importante pa brinda nos klientenan un área trankil i higiéniko, unda nan por alimentá i limpia nan yunan. Banda di esei nos ke fasilitá nos empleadonan ku skohe pa duna lechi di pechu mas tantu posibel. Ta p’esei nan ta haña e oportunidat pa bou di ora di trabou nan por kòlf den un área adekuá. Den un empresa modèrno mester por regla esaki”.

Maneho  inovativo

‘E tipo di desaroyonan aki ta pas den nos maneho inovativo. Na LabdeMed aksesibilidat, seguridat i kalidat pa 40 aña ta pará prinsipal i esei lo keda asina. Esaki tambe ta evidente na momentu ku nos a logra e akreditashon ISO”, segun Le Blanc. “E echo ku ku nos ta kumpli ku eksigensianan di organisashonnan di derecho humano ku nos nursing room, no ta algu ménos importante”.

./ Riba fotonan:

  1. Parlamentario Sra. Elsa Rozendal flankea pa Sr. Eddy Balentien i Sr. Rudy Le Blanc di LabdeMed ta inougurá e Nursing room;
  2. Parlamentario Sra. Elsa Rozendal i Sr. Rudy  Le Blanc den e nursing room di LabdeMed;
  3. Sra. Rozendal hasiendo entrega di regalo na Sra. de Jesus  un empleado di LabdeMed na estado.

PARLEMENTARIËR ELSA ROZENDAL OPENT NURSING ROOM BIJ LABDEMED

Willemstad 5 december 2018 – In het hoofdgebouw van LabdeMed (Laboratorio de Medicos) aan de Kaya Flamboyan 3 werd onlangs een speciale ruimte ingericht voor ouders met baby’s. Bezoekers kunnen er in alle rust hun kindje voeden en verschonen. Ook voor de personeelsleden van LabdeMed die borstvoeding geven, is de afsluitbare kamer een uitkomst. De nursing room werd dinsdag 4 december officieel geopend door Statenlid Elsa Rozendal. Zij kaartte eerder dit jaar het belang van nursing rooms in publieke ruimtes aan bij de Curaçaose overheid.

Oase van rust

De cliënten en medewerksters van LabdeMed die gebruik maken van de nursing room komen in een oase van rust terecht. De zachtgeel geverfde kamer is een prettige en hygiënische omgeving waar moeders (en vaders) hun kinderen de nodige aandacht kunnen geven.

Passende oplossing

Volgens de wet moet een werkgever werknemers die borstvoeding geven een passende oplossing bieden om op het werk te kolven. Dat houdt in dat er een ruimte beschikbaar moet zijn die afgesloten kan worden zodat er genoeg privacy is. Bij veel bedrijven en organisaties op Curaçao is zo’n geschikte ruimte voor het verzorgen van baby’s of

om borstvoeding te kolven (nog) niet goed geregeld. Met de introductie van deze nursing room voldoet LabdeMed geheel aan de eisen van het College voor de Rechten van de Mens.  

Maatschappelijke verantwoording

De wettelijke verplichting is voor LabdeMed niet de enige reden om een nursing room in te richten. Directeur Rudy Le Blanc legt uit: “LabdeMed is een maatschappelijk verantwoord laboratorium; de behoefte van onze cliënten staat centraal. Wij vinden het belangrijk om onze cliënten een rustige en hygiënische ruimte te bieden waar ze hun baby kunnen voeden en/of verschonen. Daarnaast willen wij onze medewerksters zoveel mogelijk faciliteren als zij voor borstvoeding kiezen. Daarom krijgen ze bij ons gelegenheid om onder werktijd te kolven in een daarvoor geschikte ruimte. Als modern bedrijf moet je dit goed regelen.”

Innovatiebeleid

“Dit soort ontwikkelingen past in ons innovatiebeleid. Bij LabdeMed staan toegankelijkheid, zekerheid en kwaliteit al 40 jaar voorop en dat zal altijd zo blijven. Dit blijkt ook uit onze pas behaalde ISO-accreditatie.”, aldus Le Blanc.

“En dat we nu met onze nursing room voldoen aan de eisen van mensenrechtenorganisaties is ook niet onbelangrijk!”

./ Op de foto’s:

  1. Parlementariër Mevr. Elsa Rozendal wordt door dhr. Eddy Balentien i dhr. Rudy Le Blanc van LabdeMed geflankeerd bij de officiële opening van de nursing room;
  2. Parlamentarier Mevr. Elsa Rozendal en dhr. Rudy Le Blanc in de nursing room van LabdeMed;
  3. Mevr. Rozendal overhandigt mevr. de Jesus, een zwanger medewerker van LabdeMed, een cadeau.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: