Advertisements

KONSTRUKSHON LIHÉ BIBIENDA SOSIAL I LISTA DI ESPERA MAS KÒRTIKU

KONSTRUKSHON LIHÉ BIBIENDA SOSIAL I LISTA DI ESPERA MAS KÒRTIKU

 

Kralendijk – Bestuurscollege ta sòru den koperashon estrecho ku Hulanda i Fundashon Cas Boneriano, FCB, pa konstruí lihe kas di hur den  kategoria di bibienda sosial i sòru tambe pa lista di espera pa e tipo di kasnan akí bira mas kòrtiku. A hasi palabrashon ku Hulanda tokante esaki den Akuerdo di Gobernashon,.

Boneiru tin nesesidat urgente di un kantidat grandi di kas di hür. Den pasado investigashonnan a indiká ku mester di mas o ménos 1.200 kas di hür. E plan ta pa traha den mas o ménos 4 pa 5 aña 500 kas di hür. OLB a destiná algun lugá pa konstrukshon di kas di hür nobo. Na luna di yüni Konseho Insular a disidí pa regla pone infrastruktura pa e 500 kasnan ku ta bai konstruí

Gabinete ta pone mediante e asina yamá Regio Envelop 2,5 mion euro disponibel pa konstrukshon di kaya den serkania di e 500 kasnan di hür. Ministerio di BZK a pone 470.000 euro disponibel pa konstrukshon di e promé 76 kasnan, FCB ta traha nan. Entidat Públiko Boneiru i Hulanda ta traha huntu un plan pa finansiamentu total pa garantisá konstrukshon di e 500 kasnan  i infrastruktura den nan serkania.

Bestuurscollege ta kontentu ku ela  logra pone den Akuerdo di Gobernashon ku pa mas tardá denter di 2 aña ta introdusí un otro forma di kompensashon di hür. Tin chèns ku Hulanda ta tuma e gastunan akí na su enkargo. E ora ei Entidat Públiko Boneiru tin mas espasio pa  invertí den mas bibienda sosial. Na 2019 ta kuminsá ku un proyekto piloto pa garantia di hipotek.

SNELLE BOUW SOCIALE HUURWONINGEN EN KORTE WACHTLIJST HUURWONINGEN

 

Het Bestuurscollege gaat in nauwe samenwerking met het Rijk en Fundashon Cas Boneriano, FCB, de snelle bouw van sociale huurwoningen realiseren en de wachtlijsten voor dit soort huizen inkorten. In het Bestuursakkoord zijn hierover afspraken gemaakt met het Rijk.

Bonaire heeft dringend behoefte aan een groot aantal huurwoningen. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat er ongeveer 1.200 huurwoningen nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Het plan is om in circa 4 tot 5 jaar 500 huurwoningen te bouwen. Het OLB heeft een aantal locaties aangewezen voor de nieuwbouw. Afgelopen juni heeft de Eilandsraad besloten om wegen en andere infrastructuur aan te leggen bij de 500 nieuw te bouwen huurwoningen.

Het kabinet stelt vanuit de Regio Envelop 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van wegen bij de 500 sociale huurwoningen. Het ministerie van BZK heeft 470.000 euro beschikbaar gesteld voor de bouw van de eerste 76 woningen, deze huizen worden door FCB gebouwd. Het OLB en het Rijk stellen samen een plan op voor de totaalfinanciering om de bouw van de 500 woningen en de infrastructuur in de buurt van deze huizen te  garanderen.

Het Bestuurscollege is blij dat het college erin is geslaagd om in het Bestuursakkoord op te nemen dat  er uiterlijk binnen twee jaar een andere vorm van huurcompensatie wordt geïntroduceerd. De kans bestaat dat het  Rijk deze kosten voor zijn rekening neemt. Het OLB heeft dan meer ruimte om te investeren in de bouw van nog meer sociale huurwoningen. In 2019 wordt een pilot op Bonaire 2019 gelanceerd voor hypotheekgaranties.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: