Advertisements

Gezaghebber ta sera konosí ku sekretario di estado van ark | Gezaghebber rijna maakt kennis met staatssecretaris van ark

GEZAGHEBBER TA SERA KONOSÍ KU SEKRETARIO DI ESTADO VAN ARK

Den Haag – Sekretario di estado di Asuntunan Sosial i Empleo sra Tamara van Ark a risibí gezaghebber Edison Rijna riba e último dia di su bishita di trabou na Den Haag.

‘Nos a papia tokante diferente aspekto riba tereno di siguridat sosial i merkado laboral. Naturalmente nos a papia ámpliamente tokante e mínimo sosial. Di mi parti mi a duna un impreshon di e pobresa riba nos isla i e importansia di stipulashon di e mínimo sosial. Sra Van Ark ta konsiente di seriedat di e asuntu aki. E ke atendé seriamente ku kombatimentu di pobresa i relashoná ku esei el a pone e promé pasonan manera oumento di kompensashon pa yu ku 50% i oumento di sueldo mínimo i ku esei tambe di pagonan sosial’, asina gezaghebber Rijna a bisa despues di e kombersashon.

‘Mas medida ta den preparashon. Aparte di esei mi ta haña ku nos no mester wak den direkshon di Den Haag so. Nos tin un responsabilidat propio tambe. P’esei mi ta kontentu ku grasias na entre otro apoyo di e ministerio a restablesé Diálogo Sentral. Einan dunadónan di trabou i sindikatonan huntu ku gobièrnu por hasi palabrashon tokante sueldo mínimo i papia tokante otro inisiativanan ku ta kontribuí na bienestar  di nos pueblo.’ E enkuentro ku sekretario di estado Van Ark no tabata intenshoná solamente pa sera konosí, pero a sirbi tambe komo preparashon riba e bishita di trabou ku na kuminsamentu di yanüari e ta hasi na Boneiru huntu ku sekretario di estado Raymond Knops di Asuntunan Interior i Relashonnan den Reino.

‘Sra Van Ark ta anhelá e bishita aki. Mi ta haña hopi importante ku mandatarionan ta bishitá Boneiru i e ora ei no solamente reuní ku gobernantenan, pero tambe bishitá proyektonan, skucha loke organisashonnan sosial tin di konta i si ta posibel drenta den bario tambe pa papia ku suidadanonan. Esei ta bisa mil biaha mas tantu ku tur e rapòrtnan ei huntu’, segun gezaghebber Rijna.

Ora ku pone e potrèt por fabor menshoná: Foto Nico van der Ven  

 

 

 

GEZAGHEBBER RIJNA MAAKT KENNIS MET STAATSSECRETARIS VAN ARK

Den Haag – Gezaghebber Edison Rijna is op de laatste dag van zijn werkbezoek aan Den Haag ontvangen door staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw Tamara van Ark.

“We hebben het over allerlei aspecten op het gebied van sociale zekerheid en de arbeidsmarkt gehad. Uiteraard hebben wij uitgebreid gesproken over het sociaal minimum. Van mijn kant heb ik een beeld geschetst van de armoede op ons eiland en het belang van het vaststellen van het sociaal minimum. Mevrouw Van Ark is doordrongen van de ernst. Zij wil serieus werk maken van het bestrijden van de armoede en heeft daarvoor de eerste stappen gezet zoals de verhoging van de kinderbijslag met 50% en de verhoging van het minimumloon en daarmee ook de uitkeringen”, aldus gezaghebber Rijna na afloop van het gesprek.

“Verdere maatregelen zijn in voorbereiding. Ik vind overigens dat wij niet alleen maar naar Den Haag moeten kijken. We hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Daarom ben ik blij dat mede dankzij de steun van het ministerie de Centrale Dialoog in ere is hersteld. Daar kunnen werkgevers en vakbonden samen met de overheid bijvoorbeeld afspraken maken over het minimumloon en andere initiatieven bespreken die bijdragen aan het welzijn van de bevolking.” De ontmoeting met staatssecretaris Van Ark was niet alleen bedoeld als kennismaking, maar diende tevens ter voorbereiding op het werkbezoek dat zij begin januari samen met staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan Bonaire brengt.

“Mevrouw Van Ark kijkt er naar uit. Ik vind het ontzettend belangrijk dat bewindslieden Bonaire bezoeken en dan niet alleen vergaderen met bestuurders, maar projecten bezoeken, de verhalen van maatschappelijke organisaties horen en als het even kan ook de wijken ingaan om met burgers te spreken. Dat zegt duizend keer meer dan alle rapporten bij elkaar”, aldus gezaghebber Rijna.

Bij plaatsing van de foto gelieve te vermelden: Foto Nico van der Ven

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: