Advertisements

NO TABATIN INVAL DI RST NA FINANSA – GÉÉN INVAL RST BIJ FINANCIËN

NO TABATIN INVAL DI RST NA FINANSA

Kralendijk – Entidat Públiko Boneiru a tuma resientemente ku asombro nota di un notisia inkorekto na un emisora radial lokal, ku a hasi menshon di un inval di RST na departamento di Finansa. Entidat Públiko Boneiru ta deklará enfátikamente ku no tin niun inval a tuma lugá. Manera sa pasa mas biaha, departamento di Finansa a haña resientemente un petishon por eskrito di RST pa duna nan dato di un siudadano. En bista di privasidat di e siudadano akí Entidat Públiko Boneiru no ta duna mas detaye di e kaso.

Manera bisá Finansa sa haña mas biaha e tipo di petishonnan akí di RST. E petishonnan akí ta parti di trabou standart di RST. Den e informe a krea e impreshon tambe ku RST a bishitá e departamento komo parti di un investigashon di diputadonan.

Gobièrnu ta desmentí enfátikamente ku tabatin un investigashon asina, mester konsiderá e informe di e emisora komo puru fantasia.

Gobièrnu ta balorá un bon relashon i bon komunikashon ku prensa lokal mashá. Na su turno Entidat Públiko Boneiru ta fèrwagt ku medionan di komunikashon ta skucha tur dos partido  ora tin algu promé ku nan divulgá notisia ku lo por tacha reputashon di gobièrnu di un forma inhustu i inkorekto.

Departamento di komunikashon di Entidat Públiko Boneiru ta semper dispuesto pa kontestá pregunta di prensa den kuadro di skucha tur partido envolví den un kaso.

E siman akí gobièrnu a hasi den kuadro di Akuerdo di Gobernashon un yamada na komunidat pa nos tur traha huntu na  bienestar i progreso di Boneiru. Gobièrnu ta konta en bista di e aspirashon akí, ku tur medio di komunikashon ta hasi nan trabou ku koutela ora di ehersé e tarea importante ku nan tin.


GÉÉN INVAL RST BIJ FINANCIËN

Kralendijk – Het Openbaar Lichaam Bonaire, OLB heeft met verbazing kennis genomen van een recente en onjuiste berichtgeving bij een lokaal radiostation over een inval van het RST bij de afdeling Financiën. Het OLB verklaart met klem dat er geen sprake is geweest van een inval. De afdeling Financiën heeft, zoals dat wel vaker gebeurt, op de bewuste dag een schriftelijk verzoek van het RST ontvangen om de gegevens van een bepaalde burger te verstrekken. Met het oog op de privacy van de betrokkene doet het OLB geen nadere mededelingen over deze zaak.

Zoals gezegd krijgt Financiën wel vaker dergelijke verzoeken van het RST. Dit soort verzoeken behoort tot de standaard werkwijze van het RST. In de berichtgeving is ook de indruk gewekt dat het RST de afdeling bezocht in het kader van onderzoek naar gedeputeerden. Het bestuur ontkent dat er sprake is van een dergelijk onderzoek en verwijst het bericht naar het rijk de fabelen.

Het OLB verwacht op haar beurt dat de media altijd hoor en wederhoor toepassen, voordat zij overgaan tot de verspreiding van berichten die zoals in het recente geval, het imago van het bestuur wordt hierdoor onterecht en onnodig beschadigd

De afdeling communicatie van het OLB is altijd bereid om vragen in het kader van hoor en wederhoor te beantwoorden.

Eerder deze week riep het bestuur de samenleving op om in het kader van het Bestuursakkoord samen aan de vooruitgang van Bonaire te werken. Het bestuur rekent erop dat de media met het oog op dit streven zorgvuldig te werk gaan bij de uitoefening van hun belangrijke taak.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: