Advertisements

FORTIFIKASHON DI GOBIÈRNU I MIHÓ DUNAMENTU DI SERVISIO NA SIUDADANO

FORTIFIKASHON DI GOBIÈRNU I MIHÓ DUNAMENTU DI SERVISIO NA SIUDADANO

 

Kralendijk – Den kuadro di Akuerdo di Gobernashon, Bestuurscollege ta enfoká riba fortifikashon di gobièrnu i brindamentu di servisio na siudadano ku ta di mihó kalidat ainda ku esun aktual. Pa Boneiru ta benefisioso ora gobièrnu atendé e problemanan aktual di un forma firme i bon. Gobièrnu mester ta konsistente den su maneho, anke esaki por ta difísil si tin resistensia kontra esei. Maneho konsistente ta un kondishon pa por logra e kambionan positivo i mehoransa pa tur boneriano i di e forma ei kumpli ku e metanan di Akuerdo di Gobernashon.

Por bisa ku den e totalidat di personal di Entidat Públiko Boneiru, tin di un banda un kantidat di hende ku a korto plaso ta alkansá edat di baha ku penshun. Di otro banda Entidat Públiko Boneiru no tin bastante eksperto i konosementu pa logra un output mas haltu posibel na e forma mas efikas i efisiente.

Por mehorá kuerpo di ámtenar ora ta trata e puntonan akí. Pa hasi esaki mester kumpli ku un kondishon esensial esta ku e organisashon ta disponé di bastante hende i ku nan ta na e puesto adekuá. Mester tene kuenta tambe ku eskala chikitu di Boneiru i loke ta mihó i mas alkansabel den e kuadro ei pa Boneiru.

Na febrüari 2019 ta kuminsá ku un análisis di e organisashon i ta wak tambe kua ta e forma deseá pa atendé ku e organisashon. E idea ta ku na yüni 2019 por publiká resultado di e análisis. Manera Akuerdo di Gobernashon ta stipulá, ta bai fortifiká gobièrnu i mehorá dunamentu di servisio na siudadano den koperashon estrecho entre Entidat Públiko Boneiru i  Hulanda. Nan dos ta pone e fondonan disponibel pa esei.

 

VERSTEVIGING VAN BESTUUR EN NOG BETERE DIENSTVERLENING

 

Kralendijk – Het Bestuurscollege richt zich in het kader van het recent gesloten Bestuursakkoord op de versteviging van het bestuur en een dienstverlening die kwalitatief nog beter is dan de huidige. Bonaire is gebaat bij een bestuur dat in staat is de huidige problemen daadkrachtig en goed aan te pakken. Het bestuur moet consistent zijn in zijn beleid, ook al is dat soms lastig wanneer er verzet daartegen is. Consistent beleid is een voorwaarde om de nodige positieve verbeteringen voor Bonairianen te realiseren en zo de doelstellingen van het Bestuursakkoord te halen.

Het personeelsbestand van het OLB wordt gekenmerkt door enerzijds ambtenaren die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Aan de andere kant beschikt het OLB niet over experts en kennis om op een efficiënte en effectieve manier een zo hoog mogelijke output te halen.

Het ambtenarenapparaat kan wat deze punten betreft verbeterd worden. Voorwaarde is wel dat de organisatie over voldoende menskracht beschikt en dat de juiste mensen op de juiste plekken worden ingezet. Ook moet er rekening worden gehouden met de kleinschaligheid van het eiland, en wat er binnen dat kader het beste en meest haalbare is voor Bonaire.

In februari 2019 wordt een begin gemaakt met een analyse van de organisatie en de gewenste aanpak. Het idee is dat de resultaten van de analyse in juni 2019 bekend zijn. Zoals in het Bestuursakkoord is opgenomen, vindt de versteviging van bestuur en de verbetering van de dienstverlening in nauwe samenwerking met het Rijk plaats. Het Rijk en het OLB stellen daarvoor de nodige middelen beschikbaar.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: