Advertisements

OLB TA FASILITÁ TRAHADÓ, BUSKADÓ DI TRABOU I DUNADÓ DI TRABOU

OLB TA FASILITÁ TRAHADÓ, BUSKADÓ DI TRABOU I DUNADÓ DI TRABOU   

Den futuro ta introdusí 1 bentana kaminda ta duna tur servisio riba tereno di labor na  dunadó di trabou, hende ku ta buska trabou i trahadó : jobcentrum. Esaki ta un di e palabrashonnan di Akuerdo di Gobernashon entre Entidat Públiko Boneiru i Hulanda. Kolegio Ehekutivo a skohe e tema di jobcentrum komo esun di promé den un seri  kòrtiku kaminda ta informá i splika e tópikonan mas importante di Akuerdo di Gobernashon.

E meta di jobcentrum ta ku hende ku ta buska trabou ta haña tur informashon tokante entrada i labor na 1 lugá. Buskadó di trabou ta haña ayudo i sosten dirigí riba su persona, trahadó ta haña ayudo pa forma su mes pa por bai hasi otro trabou. Na  jobcentrum por haña por ehèmpel tur vakatura ku tin, e sentro tin informashon di posibilidat pa sigui kurso, haña formashon, i trayekto pa siña i traha. Dunadó di trabou por mèldu na e sentro ki vakatura tin i haña informashon por ehèmpel tokante pèrmit pa trabou òf haña kontesta riba pregunta, Entidat Públiko Boneiru ta yuda ku tur pregunta ku por tin.

Jobcentrum tin komo tarea tambe pa buska coaching adekuá pa trahadó òf buskadó di trabou. E bentana ta ofresé yen di benefisio na hende ku no tin trabou òf hende ku ta buska otro trabou. Pa un hende ku ta buska trabou ta bira mas fásil pa haña na mes momento ayudo pa pidi por ehèmpel supsidio pa akogida di mucha. Te awor ta asina ku e hende ei mester bai na diferente ofisina di Entidat Públiko Boneiru pa esei.   Jobcentrum ta fasilitá bida di habitante di Boneiru ya ku nan no tin nodi di yena asina tantu papel mas, nan ta skapa tempu pasobra nan no mester pasa na diferente instansia i si tin un vakatura por yuda nan mas lihé. Doño di trabou tambe ta skapa tempu debí na e mihó servisio ku e ta haña, jobcentrum por hasi un konekshon mas rápido entre demanda i oferta riba merkado laboral. Ta aspirá pa habri jobcentrum na kabamentu di aña 2019. Den e lunanan benidero Bestuurscollege ke pone man na obra ku e partnernan konserní pa logra introdusí un jobcentrum ku lo bira un éksito rotundo.

 

OLB maakt het makkelijker voor werkzoekenden en werkgevers. 


Er komt 1 loket voor werkgevers en werknemers waar alle diensten op het gebied van arbeid worden aangeboden: het jobcentrum. Dit is afgesproken in het Bestuursakkoord tussen het OLB en het Rijk. Het bestuurscollege licht dit onderwerp als eerste uit in de korte reeks van uitleg over de belangrijkste thema’s van het Bestuursakkoord. Het doel van het jobcentrum is dat een werkzoekende op 1 plek alle informatie kan ontvangen op zowel het gebied van inkomen en werk. 

Werkzoekenden krijgen op maat ondersteuning bij het vinden van een baan of doorstroming naar een andere baan. In het jobcentrum zijn bijvoorbeeld vacatures te vinden, mogelijkheden voor opleiding en trainingen en leerwerktrajecten. Werkgevers kunnen ter plekke vacatures melden en informatie krijgen over bijvoorbeeld tewerkstellingsvergunningen of andere vragen waarmee het OLB werkgevers kan helpen. Het verkrijgen van coaching om deze werknemers adequaat te begeleiden, behoort ook tot de taken. Het loket biedt veel voordelen voor werkzoekenden en werklozen. Het wordt makkelijk gemaakt om iemand die werkzoekende is tegelijkertijd te kunnen helpen als er bijvoorbeeld ook een vraag is naar kinderopvangsubsidie. Nu is dat nog op verschillende locaties van het OLB. 


Het jobcentrum zorgt ervoor dat inwoners van Bonaire minder ‘papierwerk’ krijgen, minder tijd kwijt zijn om op verschillende plekken langs te moeten en sneller gekoppeld worden als er een zoekvraag is voor een baan. Ook voor werkgevers biedt het tijdwinst door betere dienstverlening van de overheid en het sneller koppelen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Het streven is om eind 2019 het jobcentrum te openen. De komende maanden wil het Bestuurscollege samen met de partners aan de slag om een succesvol jobcentrum neer te zetten. 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: