Advertisements

Petishon revishon Frailon Pieter a bolbe keda rechasá / Herzieningsverzoek Frailon Pieter wederom afgewezen

Info OM:
*Petishon revishon Frailon Pieter a bolbe keda rechasá*
Korte Superior na Ulanda (Hoge Raad) a bolbe rechasá un petishon di detenido Frailon Pieter (Kòrsou, 1979) pa revisá su kaso di asesinato pa kual el a keda sentensiá na 24 aña di prisòn. E ultimo rechaso a keda konfirmá pa Hoge Raad dia 6 di novèmber 2018.
Pieter a keda sentensiá dia 22 di aprel 2008 na 24 aña di prisòn pa asesinato di Albertico “Tico” Martha dia 9 di òktober 2006 dilanti Bandera Grill snèk den bario di Kanga/Dein. Tres testigu a deklará ku nan a mira Pieter a los e tirunan fatal.
Hoge Raad un biaha kaba a disidí ku mester a trata e kaso di Pieter di nobo. A base di esei Korte di Apelashon na Kòrsou a bolbe yega dia 4 di febrüari 2010 na e mesun kondena di 24 aña prisòn. Un petishon nobo pa revisá su kaso a keda ningá pa falta di hechos nobo den su kaso. Seguidamente e aña aki el a bolbe entrega un petishon pa revishon di su kaso. Hoge Raad siman pasá a bolbe yega na e mesun konklushon ku no tin base pa revishon di su kaso.
*Herzieningsverzoek Frailon Pieter wederom afgewezen*
Het verzoek van gedetineerde Frailon Pieter (Curaçao, 1979) aan de Hoge Raad (HR) in Nederland om zijn zaak voor de derde maal door het Hof van Curaçao te herzien, is op 6 november 2018 wederom afgewezen.
Pieter werd op 22 april 2008 veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor de moord op 9 oktober 2006 op Albertico “Tico” Martha. Het schietincident vond plaatsbuiten bij Bandera Grill snèk in de wijk Kanga/Dein op Curaçao. Drie getuigen hebben verklaard dat Pieter heeft geschoten.
Na terugverwijzing door de Hoge Raad is hij op 4 februari 2010 opnieuw tot 24 jaar cel veroordeeld. Zijn cassatieberoep werd hierna door Hoge Raad werd verworpen.Van nieuwe feiten voor een herziening bleek geen sprake. Vervolgens heeft hij driemaal een aanvraag tot herziening van zijn zaak ingediend. Het Hof achtte ook in deze laatste derde herzieningsprocedure de door de veroordeelde aangedragen gegevens van onvoldoende gewicht om een herziening te rechtvaardigen.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: