Advertisements

SIMAN DI BUKI PA MUCHA DI 11 TE KU 16 NOVÈMBER 2018

SIMAN DI BUKI PA MUCHA DI 11 TE KU 16 NOVÈMBER 2018

 

Kralendijk – Direktorado di Komunidat i Kuido, departamentu di Edukashon i Bienestar, sekshon Biblioteka Públiko ta organisá Siman di Buki pa Mucha na Boneiru di 11 te ku 16 di novèmber. E aña aki e tema ta “Amistat. Durante di e siman aki diferente outor ta tene presentashon na nos skolnan. Ta trata di e outornan Olga Buckley, Xiomara Frans, Merly Augusta, Evelien i Henk van Dort, Desiree Correa, Sedney Marten i Denise De Jong.

Djadumingu último pa 4’or di atardi tabatin apertura ofisial di e Siman di Buki pa Mucha na Biblioteka Públiko. E atardi a inisiá ku palabranan di direktor di  direktorado di Komunidat i Kuido sra. Silvana Janga tresiendo dilanti ku sera amistat ku un persona awendia ta sosodé den diferente forma, por ehèmpel via di medionan sosial i enkuentronan sea laboral òf den un ambiente sosial. Sr. Gabriel Mercera, hefe interino di SKAL, a trese dilanti ku tur hende por ta un outor, pero esaki ta sosodé solamente ora un persona pone su kreatividat riba papel.

Diputado Edsel Cecilia den kompania di alumnonan di Kolegio Kristu Bon Wardador  riba esenario a forma e palabra Amistat. Promé ku el a deklará e siman di buki habrí diputado Cecilia a trese dilanti ku lesamentu ta importante, lesamentu ta siña nos palabranan nobo, lesamentu ta siña kon ta skibi palabra i lesamentu ta hasi e lesadó sabí. Durante e atardi tabatin diferente presentashon di Formashon Musikal Krioyo, Skol Básiko de Pelikaan, DC Rappers i Shellany Sebelon.

 

KINDERBOEKENWEEK VAN 11 TOT 16 NOVEMBER 2018

 

Kralendijk – De Directie Samenleving en Zorg, afdeling Onderwijs en Welzijn, sectie Openbare Bibliotheek organiseert van 11 tot 16 november de Kinderboekenweek op Bonaire. Dit jaar is het thema ‘Vriendschap’. Gedurende deze week houden verschillende auteurs presentaties op onze scholen. Het gaat om de auteurs Olga Buckley, Xiomara Frans, Merly Augusta, Evelien en Henk van Dort, Desiree Correa, Sedney Marten en Denise De Jong.

De officiële opening van de Kinderboekenweek was afgelopen zondag om 4 u. ‘s middags in de Openbare Bibliotheek. De middag begon met een toespraak van de directeur van de Directie Samenleving en Zorg, mw Silvana Janga, die vertelde dat vriendschap sluiten met anderen tegenwoordig op verschillende manieren kan, bijvoorbeeld via de sociale media en ontmoetingen op de werkplek of een sociale samenkomst. Gabriel Mercera, waarnemend hoofd van de SKAL, bracht naar voren dat iedereen een auteur kan zijn, maar dat gebeurt pas op het moment dat iemand zijn of haar creativiteit op papier zet.

Gedeputeerde Edsel Cecilia vormde samen met leerlingen van de Kolegio Kristu Bon Wardador het woord ‘Amistat’ (Vriendschap). Voordat hij de Kinderboekenweek voor geopend verklaarde, zei gedeputeerde Cecilia: ‘Lezen is belangrijk, lezen leert ons nieuwe woorden, lezen leert ons nieuwe woordjes schrijven en lezen maakt ons slim!’ Tijdens de opening waren er verschillende presentaties van Formashon Musikal Krioyo, Basisschool De Pelikaan, DC Rappers en Shellany Sebelon.       

.

. .

. .

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: