Advertisements

Jubileumeditie Studie- en Beroepenmarkt groot succes

Jubileumeditie Studie- en Beroepenmarkt groot succes

Afgelopen woensdag en donderdag vond de 25ste editie van de Curaçao Studie- en Beroepenmarkt plaats in het WTC. Deze gratis beurs werd georganiseerd door MonArt Productions en is gesteund door de Kamer van Koophandel Curaçao. Aanwezige standhouders waren onder andere het lokale bedrijfsleven, en lokale en internationale scholen en universiteiten.

Ruim 2300 leerlingen hebben de markt in de ochtenden via hun scholen bezocht om meer informatie te krijgen over een vervolg- of beroepsopleiding. In de avonduren was de studie- en beroepenmarkt geopend voor leerlingen en hun ouders, waar tussen 1500-2000 bezoekers op af kwamen.

Thema
De Curaçao Studie & Beroepenmarkt had voor dit jubileumjaar gekozen voor het thema Duurzaamheid. De leerlingen zijn de toekomst van ons eiland en we moeten allemaal ons steentje bijdragen om ons eiland schoner te maken. Door middel van een aantal activiteiten heeft de Curaçao Studie & Beroepenmarkt meer bewustzijn gecreëerd. Zo was er een challenge voor leerlingen die werd gewonnen door Shanna Wouters van Kolegio Alejandro Paula. Zij bedacht een alternatief voor de Refeneria Isla PDVSA na afloop van het contract in 2019. De prijs voor ‘meest duurzame stand’ werd uitgereikt aan Sentron pa Inovashon i Guia Edukashonal (SIGE).

Speciale gast Danker Kolijn gaf een inspirerende en educatieve presentatie voor zowel leerlingen als genodigden. Tijdens de prestaties voor leerlingen kwamen studie- en loopbaankeuzes aan bod, studeren in andere landen met een andere cultuur, de kansen en uitdagingen bij het opstarten van een eigen bedrijf en het interessante werk dat hij doet in de duurzaamheidssector.

Aan de genodigden vertelde hij vol passie over de vele duurzaamheidsprojecten die hij heeft uitgevoerd in het Caribisch gebied, de gevolgen van klimaatverandering en menselijk handelen, en de weerslag hiervan op de infrastructuur en economie.

De toekomst van Curaçao
De Curaçao Studie & Beroepenmarkt is een plek waar jonge talenten op zoek gaan naar hun toekomst. Gedurende twee dagen zijn leerlingen meer te weten gekomen over kansen, vervolgopleidingen en banen. De aanwezige scholen en bedrijven maakten kennis met toekomstige getalenteerde studenten en werknemers.

Aanwezige organisaties
Onder de aanwezigen waren vele lokale bedrijven en organisaties die hun bedrijf in de etalage zetten. Zo waren er demonstraties van de Caribische Militairen, SKA (Ambulancedienst) en de Stichting Maritime Training Center (SMTC). Ook het Ministerie van Defensie en Ennia Young Professionals waren aanwezig. Coca-Cola Curaçao stelt een scholarship beschikbaar ter waarde van Ang. 10.000. Geïnteresseerden kunnen hun cv en motivatie mailen naar scholarship@cocacola.cw.

Dat er toekomst zit in de toeristenbranche bleek wel uit de vele leerlingen die de stands van CHATA en TUI bezochten.

In het kader van het thema van dit jaar, was er een aantal NGO’s aanwezig zoals Sea Turtle Conservation Curacao, Plastic Free Curacao, Green Phenix en Nature Cooking. Vol passie maakten zij de aanwezige leerlingen bewust van het belang om ons eiland, en de aarde, duurzamer en daarmee toekomstbestendig te maken.

De Industriële sector was ook aanwezig waaronder Curaçao Port Authorities, Curoil en Damen Ship Repair Curaçao. De netwerkborrel was georganiseerd door examenstudent Stephany van de Horecamanagementopleiding van Nilda Pinto SBO, in het kader van haar afstudeerproject.

De organisatie dankt alle participerende bedrijven, opleidingsinstituten, bezoekende leerlingen en hun ouders en begeleiders, decanen en vrijwilligers en met name de sponsoren die van deze jubileumeditie een succes hebben gemaakt.

 

.

.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: