Advertisements

Evaluatiecommissie Rijkswet financieel toezicht bij de Gouverneur

Evaluatiecommissie Rijkswet financieel toezicht bij de Gouverneur

 

WILLEMSTAD – Op 8 november heeft de evaluatiecommissie Rijkswet financieel toezicht haar opwachting gemaakt bij de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout.

Conform artikel 33, zevende lid van de Rijkswet financieel toezicht (RFT) is een evaluatiecommissie benoemd bestaande uit leden van Curaçao, Nederland en Sint Maarten. Deze commissie is belast met het evalueren van de Rijkswet financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten en is gestart op 1 oktober jl. met haar werkzaamheden. Zij buigt zich over de vraag of Curacao en Sint Maarten structureel voldoen aan de normen uit de RFT en of het financieel toezicht op een of beide landen daarmee geheel of gedeeltelijk kan worden beëindigd. In de week van 29 oktober 2018 is de evaluatiecommissie begonnen aan haar gesprekken met stakeholders in de drie landen. De gesprekken zijn gestart in Nederland en eindigen deze week op Curaçao.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: