Advertisements

ENTIDAT PÚBLIKO BONAIRE PA MEDIO DI E DIREKTORADO KOMUNIDAT I KUIDO TA SIGUI TRAHA PA EMPODERÁ I STIMULÁ TUR HENDE PA PARTISIPÁ RIBA MERKADO LABORAL. – VIA DE DIRECTIE SAMENLEVING EN ZORG BLIJFT HET OPENBAAR LICHAAM BONAIRE WERKEN AAN HET VERSTERKEN EN STIMULEREN VAN MENSEN OM TE PARTICIPEREN OP DE ARBEIDSMARKT

ENTIDAT PÚBLIKO BONAIRE PA MEDIO DI E DIREKTORADO KOMUNIDAT I KUIDO TA SIGUI TRAHA PA EMPODERÁ I STIMULÁ TUR HENDE PA PARTISIPÁ RIBA MERKADO LABORAL.

 

Kralendijk – Djaluna último den kuadro di jobprogram “ Interieurverzorgster”  diputado Cecilia a hasi entrega di diploma na e partisipantenan di e jobprogram  kual programa ta enserá siña hasi limpiesa riba un nivel profeshonal i traha komo kamarera riba un nivel profeshonal.

Bou di guia di trahadónan di unidat di labor i desaroyo di bario Integral 8 persona a partisipá na e proyekto ku un durashon di 8 siman.

E trayekto a wòrdu finansiá for di fondonan disponibel pa mediashon di labor ku ta kai bou di responsabilidat di Direktorado di Komunidat i Kuido Boneiru.

Den e trayekto aki a pone atenshon na e parti básiko di limpiesa, riba un nivel profeshonal, i e parti di  kamarera i ‘housekeeping’ den e sektor hotelero. Tambe e partisipantenan a haña ingles i hulandes básiko, kual nan lo por usa den nan trabou, nan a haña kurso di abilidat sosial; Balor propio; kon pa atendé ku kliente; norma i balor;komunikashon i traha den un tim.

E proyekto a wòrdu kordiná dor di Sra. Aishel Granviel di Moving Forward B.V. i e trainingnan a wòrdu duna dor di profeshonalnan riba e terenonan atkerí.

A finalisá e proyekto aki ku un eksámen kaminda e personanan aki a risibí nan SVS diploma, kual ta un diploma MBO nivel 1.

Un pabien ta bai na tur e partisipantenan.

 

VIA DE DIRECTIE SAMENLEVING EN ZORG BLIJFT HET OPENBAAR LICHAAM BONAIRE WERKEN AAN HET VERSTERKEN EN STIMULEREN VAN MENSEN OM TE PARTICIPEREN OP DE ARBEIDSMARKT.

 

Kralendijk – Afgelopen maandag heeft gedeputeerde Cecilia in het kader van de jobprogram ‘Interieurverzorgster’ diploma’s uitgereikt aan de deelnemers aan de jobprogram. Dit programma omvat het leren verrichten van schoonmaakwerk en het werken als kamermeisje op professioneel niveau. Onder leiding van medewerkers van de Unit Arbeid en de Integrale Wijkaanpak hebben 8 personen deelgenomen aan het project met een duur van 8 weken. Het traject werd gefinancierd door fondsen die beschikbaar zijn voor arbeidsbemiddeling ressorterend onder de verantwoordelijkheid van de directie Samenleving en Zorg Bonaire. Tijdens dit traject werd aandacht besteed aan de basisonderdelen van schoonmaak op een professioneel niveau en aan de onderdelen kamermeisje en ‘housekeeping’ in de hotelbranche. Ook kregen de deelnemers een basiscursus Engels en Nederlands die ze kunnen gebruiken bij hun werk en een cursus sociale vaardigheden, eigenwaarde, hoe om te gaan met klanten, normen en waarden, communicatie en werken in een team. Het project werd gecoördineerd door mw Aishel Granviel van Moving Forward BV en de trainingen werden gegeven door professionals op de betreffende terreinen. Het project werd afgerond met een examen en de deelnemers ontvingen een SVS-diploma op niveau 1 van de MBO. Alle deelnemers worden van harte gefeliciteerd.       

.

.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: