Advertisements

Bonaire WaterFront Events dia di deporte 18 di November 2018 Budget Marine Bonaire i Indebon ta Team up Ku “Siman di Konsientisashon di Diabétis”

Bonaire WaterFront Events dia di deporte 18 di November 2018
Budget Marine Bonaire i Indebon ta Team up Ku
“Siman di Konsientisashon di Diabétis”

 

Bonaire WaterFront Events dia di deporte 18 di November 2018

Budget Marine Bonaire i Indebon ta Team up Ku
“Siman di Konsientisashon di Diabétis”

No warda te Aña Nobo pa traha riba bo “fitness”!
Djadomingo 18 di November varios aktividatnan ta wordu organisá pa keda fit.  E kaminata ta 6.4km / 4 mile. E triathlon tin 2 distansia, sprint i mini-sprint, i partisipashon individual i komo grupo ta posibel.  Tambe tin regatta i torneo di piskamentu.

Konsientisashon di Diabétis ta e yabi pa prevenshon
Movementu ta pidi bo kurpa pa usa insulin ku ta regla bo nivel di suku den bo sanger.  E ta kima extra vèt di bo kurpa, baha e preshon di sanger, baha LDL kolesterol (“malu”) i e ta hisa HDL kolesterol (“bon”).  Tur esaki ta baha bo chèns di haña diabétis, malesa di kurason i desmaño.

Triathlon & Kaminata
Skohe bo tempo, nos tin un Kaminata di 6.4km / 4 mile, un ¼ triathlon i un mini-triathlon.  E kaminata ta kuminsá i kaba na Hato rotonde na Coco beach. E ta kuminsá 7 or di mianta. Kada Triathlon por wordu hasí individual of komo un team.  Den e sprint (1/4) triathlon tin un landamentu di 750meter, siguí dor di un biaha di baiskel di 20km i un run di 5km. E mini ta e mitar di e distansianan.  Esaki ta kuminsá 8.00 di mainta na Kas di Regata.

Regatta
E Regatta tambe ta un manea leuk pa subi lamen i hasi deporte.  Lo bai tin diferente boto ku ta partisipa: Sunfish, Optimist, Boto Piskado, Micro boto i mas.  Tin diferente karedanan. Si bo por zeil, pero bo no tin un boto, tuma kontakto ku nos pa un sunfish.

Turnoi di Piskamentu
E reglanan di Piska ta simpel.  Tin premio pa e Tuna mas grandi, e Durado mas grandi i e Wahoo mas grandi.  Bo mag piská na unda ku bo kier. E piskanan tin ku wordu entregá entre 12.00 i 16.00 ku boto of outo na e stashon di peso riba e pier di Piskadó den Playa.  Bo tin ku limpia e piskanan prome ko nan por pisa nan. E piská ta keda den poseshon di e piskadó, i e piskodóonan mag bende e piská fresku.

Piská ta un “Heart Healthy Protein” riku di Omega 3 i vitamina D, e ta duna energia sin hopi suku, ekselente pa un partron di kuminda salú.  Sientifikonan i investigadonan a sugerí ku konsumashon di piská por baha e rísiko pa desaroyá e tipo 2 diabétis. E no ta evidente si e piská ta solamente preventivo, pasobra mas kumementu di piská ta munstra ku pa tin un miho diet total.  Nan ta rekomendá di kome piská por lo menos 2 biaha pa siman.

Registrashon
Bo por inskribí pa un aktividat na Tase of Bonaire 9 November, benidero of online na bonairewaterfrontevents.com i tambe por pasa na Budget Marine  pa inskribí i/of buska bo T -Shirt of na Budget Marine entre 12 – 16 di November di 9.00 – 17.00 di dia i riba 17 di November entre 9.00 – 12.00.

Registrashon ta $15 pa kareda di boto, piskamentu i triathlon. ($12 pa mucha di 12 aña i mas hoben) i $5 pa e kaminata.  Lunch BBQ karchi ta bende pa $12.50. Lo bai tin muzik durante e dia i un bar. Fondonan recauda ta bai pa e projecto di restorashon di ‘Boto Piskado’.

Bin Partisipá ku un aktividat ku bo famia, koleganan of amigunan, of bin apoyá nos na Kas di Regatta.

==============

 

Bonaire Water Front Events Sportdag 18 November as!

Budget Marine Bonaire en Indebon

Team up met Diabetes Awareness Week

 

Wacht niet tot Nieuwjaar om aan je Fitness te werken!

Het is een levenstijl om de kans op het krijgen van Diabetes te verkleinen. Op Zondag 18 November worden er diverse activiteiten georganiseerd om fit te blijven.De Walk is 6.4 km/4 mile. De Triathlon is er in 2 afstanden, sprint en mini-sprint en er is zowel individuele als teamdeelname mogelijk. Tevens zijn er zeil-, en viswedstrijden.

 

Diabetes bewustzijn is de sleutel tot preventie.

Lichaamsbeweging helpt uw ​​lichaam om insuline te gebruiken, dat uw bloedsuikerspiegel regelt. Het verbrandt extra lichaamsvet, verlaagt de bloeddruk, verlaagt LDL (“slecht”) cholesterol en verhoogt HDL (“goed”) cholesterol. Dit alles verlaagt uw kans op diabetes, hartziekten en beroerte.

 

Wandeling & Triathlon

Kies je tempo, we hebben een wandeling van 6.4k / 4 mijl, een ¼ triathlon en een mini-triatlon. De wandeling begint en eindigt bij de Hato-cirkel bij Coco Beach. De start zal om 7 am zijn. Elke triatlon kan worden gedaan als een team of als een individu. In de ¼ triatlon is er een swim van 750 meter, gevolgd door een fietstocht van 20k en een run van 5k. De mini is de helft van die afstanden. Dit begint om 8:00am bij Kas di Regatta.

 

Zeilwedstrijden

Zeilen is ook een leuke manier om het water op te gaan en te sporten! We hebben veel verschillende boten die racen, waaronder de Sunfish, Optimist, Boto Piskado, Micro-boten en meer. Er zullen verschillende races zijn. Als je kan zeilen, maar geen boot hebt, neem dan contact met ons op voor een Sunfish!

 

Vis Toernooi

De visregels zijn eenvoudig! Er zullen prijzen zijn voor de grootste Tonijn, de grootste Dorado en de grootste Wahoo. Je kunt overal waar je maar wilt gaan vissen. De grootste vis moet tussen 12:00 en 16:00 uur met de auto of met de boot terug gebracht worden naar het gewichtstation bij de pier van de visser in de stad. Vissen moeten worden schoongemaakt om te worden gewogen. De vis blijft eigendom van de visser. Maar iedereen kan vragen of de vissers wat verse vis van de boten willen verkopen!

 

Vis is een “Heart Healthy Protein”, rijk aan Omega 3 en vitamine D, levert energie zonder veel suikers, uitstekend voor een gezond voedingspatroon. Wetenschappers en onderzoekers hebben de hypothese geopperd dat consumptie van vis het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes kan verminderen. Het is echter niet duidelijk of de vis alleen preventief is, omdat een hogere visinname kan aantonen dat je een beter totaal dieet hebt. Het wordt aanbevolen om vis minstens 2 keer per week te eten.

 

Inschrijven

Je kunt je voor een activiteit inschrijven op de Taste of Bonaire op 9 november aanstaande of online bij bonairewaterfrontevents.com. T-shirt ophalen en inschrijven kan ook bij Budget Marine, 12 – 16 november 9.00-17.00 uur en 17 nov. 9 – 12uur. Registratie is $ 15 voor zeilen, vissen en triatlon ($ 12 voor kinderen van 12 jaar en jonger) en $ 5 voor de wandeling. Lunch BBQ tickets worden voorverkocht voor $12.50. Alle opbrengsten gaan naar de restauratie van de Boto Piskado, historische Bonairiaanse zeilboten.

 

Er is de hele dag muziek van Kas di Regatta, BBQ, bar en meer. Doe mee aan een activiteit met familie, collega’s of vrienden, of kom kijken om ze aan te moedigen!

==============

Bonaire Water Front Events Sports Day November 18!
Budget Marine Bonaire and Indebon
Team up with Diabetes Awareness Week

Bonaire Water Front Events Sports Day November 18!

Budget Marine Bonaire and Indebon

Team up with Diabetes Awareness Week

Don’t leave your fitness to a New Year’s resolution

It a year round lifestyle to lower your chances of Diabetes. November 18 we will offer many different ways to keep fit. Walk – a 6.4k / 4 mile walk. Pick your pace and go! Triathlon as a team or as an individual, sprint or mini-sprint distance! Sail or go fishing! 

Diabetes awareness is key to prevention.
Exercise helps your body use insulin, which controls your blood sugar. It burns extra body fat, lowers blood pressure, cuts LDL (“bad”) cholesterol, and raises HDL (“good”) cholesterol. All this Lowers your chance of Diabetes, Heart disease and Stroke.

Walk and Triathlon

Pick your pace, we have a 4 mile walk, a ¼ triathlon or mini triathlon. The Walk will begin and end at the Hato Circle by Coco Beach.  The start will be at 7AM. Each triathlon can be done as a team or as an individual. In the ¼ triathlon there is a swim of 750m, followed by a bike ride of 20k and a run of 5k.  The mini is half of those distances. This will begin at 8:00 at Kas di Regatta.

Regatta

Sailing is also a fun way to get out on the water and workout!  We have many different boats competing, including the Sunfish, optimist, Boto Piskado, Micro boats and more.  There will be a variety of races. If you know how to sail, but do not have a boat, give us a shout and we can get you out on a sunfish!

Fishing Torunament

The Fishing Rules are Simple!  There will be prizes for the Largest Tuna, Largest Dorado and Largest Wahoo. You can fish anywhere you like. Fish must return to the weight station at the fisherman’s pier in town between 12:00 and 4:00 by car or by boat. Fish must be cleaned for weighing. Ownership remains with the fisherman. But heart healthy folks may see if the fishermen want to sell some fresh from the boats!

Fish is a Heart Healthy Protein, high in Omega 3 and vitamin D, provides energy without lots of sugars, excellent for a healthy diet. Scientists and researchers have hypothesized that consumption of fish may reduce the risk of developing type 2 diabetes. However, it is not clear if it is the fish alone that is a preventative as higher fish intake may instead show that you have a better all-around diet. It is recommended to eat fish at least 2 times per week.

Register

You can register at the Taste of Bonaire on Nov. 9th or on line at bonairewaterfrontevents.com. T-shirt pick up and registration at Budget Marine, November 12th – 16th 9am – 5pm and Nov 17th 9 – 12. Registration is $15 for the sailing, fishing and triathlon ($12 for kids 12 and under) and $5 for the walk.  All proceeds will go towards the restoration of the Boto Piskado, historic Bonairian sailing boats.

 

There will be music all day by Kas di Regatta, BBQ, bar and more. Join us for an event, or just come to cheer!

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: