Advertisements

Komunikado di prensa Bista riba futuro pa alumno di grupo 8 Dr. Albert Schweitzer havo-vwo tin bista riba futuro!! – Betreft: Persbericht Blik op de toekomst voor leerlingen uit groep 8 Dr. Albert Schweitzer havo-vwo heeft blik op de toekomst!

Komunikado di prensa Bista riba futuro pa alumno di grupo 8
Dr. Albert Schweitzer havo-vwo tin bista riba futuro!!
Dr. Albert Schweitzer havo/vwo (ASHV) ta organisa for di 8 di novèmber Bista riba futuro pa alumno di grupo 8. Nos lo prepará durante kuater siman alumno riba nan futuro, esta enseñansa sekundario, den diferente tayer. Tambe lo prepará alumno pa e prueba di EFO den tayer di “lesa i komprondé” i “matemátika”. Asina alabes ta simplifiká e kambio di enseñansa di fundeshi pa enseñansa sekundario i mucha ta haña un mihó idea di loke skol avansá ta enserá. Den e tayernan no ta duna atenshon solamente na traspaso di konosementu, sino tambe na abilidatnan di por ehèmpel planifikashon i presentashon.
Lo ofresé dos tayer na ingles, pa alumno por eksperensiá lès na ingles. Esaki por yud’é pa na fin di grupo 8 e por skohe sea pa brùgklas regular òf brùgklas bilingwe. ASHV a kuminsá e aña akí pa ofresé banda di e programa regular enseñsa bilingwe (tweetalig onderwijs, TTO). Masoménos sesenta alumno ta sigui aktualmente gran parti di lès na ingles. Ta tremendo pa mira kon dominio di ingles di e alumnonan akí ta desaroyá enormemente i kon bon nan por ekspresá nan pensamentu i emoshon na e lenga akí. Otro aña tambe, ASHV lo ofresé e programa TTO pa brùgklas. Keda pendiente pa e nochi informativo binidero pa mayor tokante esaki.

Betreft: Persbericht Blik op de toekomst voor leerlingen uit groep 8
Dr. Albert Schweitzer havo-vwo heeft blik op de toekomst!
Dr. Albert Schweitzer havo/vwo (ASHV) organiseert vanaf 8 november Blik op de toekomst voor leerlingen van groep 8. Gedurende vier weken worden leerlingen in verschillende workshops voorbereid op hun toekomst in het voortgezet onderwijs. Tevens worden de leerlingen in de workshops begrijpend lezen en wiskunde voorbereid op de EFO-toets. Op deze manier wordt bovendien de overstap van het funderend onderwijs naar het voortgezet onderwijs gemakkelijker en krijgen de leerlingen een beter beeld bij het begrip middelbare school. Er wordt in de workshops niet alleen aandacht besteed aan de overdracht van kennis, maar ook vaardigheden staan centraal in onze workshops over bijvoorbeeld plannen en presentatievaardigheden.
Twee van de workshops zullen in het Engels worden aangeboden. De leerlingen kunnen dan ervaren hoe het is om in het Engels les te krijgen en kunnen aan het eind van groep 8 zelf meebeslissen in een keuze voor een reguliere of voor een tweetalige brugklas. Dit schooljaar biedt ASHV namelijk in de brugklas naast het reguliere programma ook tweetalig onderwijs (TTO) aan. Bijna zestig leerlingen volgen een groot deel van de lessen in het Engels. Het is geweldig om te zien hoe het Engels van deze leerlingen met sprongen vooruit gaat en hoe het steeds vanzelfsprekender wordt om zich in het Engels uit te drukken. Ook volgend schooljaar biedt ASHV het TTO-programma aan in de brugklas. In november wordt daarover een speciale informatieavond georganiseerd voor belangstellende ouders.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: