Advertisements

Demanda OM: bida largu pa “Diablo” W. – Eis OM: levenslang voor “Diablo” W

Info OM:
*Demanda OM: bida largu pa “Diablo” W.*
Awe, djabierne 2 di november 2018, Fiskal di Ministerio Públiko (OM) Kòrsou a hasi demanda di kastigu di bida largu (levenslang) pa e homber C. “Diablo” W. (Republika Dominikana, 1975). E ta ser sospechá pa OM di asesinato premedita (voorbedachte rade) di detenido Kenroy “Maná-Maná” Stefania dia 30 di yüli 2012 dilanti sel 206 den Blok 4 di prison di SDKK.
E viktima “Maná-Maná” a ser likidá e dia en kuestion ku un arma di kandela pa 4 bala kaliber .38. OM ta yega na e konklushon aki a base di outopsia i a base di diferente testigu di e asesinato.
Fiskal di Ministerio Públiko a bisa awe den Korte ku mester protehá komunidat di C.W. ku ta ser konsiderá komo un homber hopi peligroso. E ta sintando ya kaba un kastigu di prison di 15 aña pa un otro kaso di asesinato. “Bida largu ta apropiá den e kaso aki”, di akuerdo ku Fiskal.
Famia di defuntu Stefania a entregá na Wes awe mainta un demanda pa daño perhuisio di 50.000 florin. E maksimo ku por pidi den un kaso penal.
*Eis OM: levenslang voor “Diablo” W.*
De Officier van Justitie heeft vrijdag 2 november 2018 in de zaak “Maná” een levenslange gevangenisstraf geeist tegen de man C.W., alias “Diablo” (Dominicaanse Repunliek, 1975). Hij wordt door het OM verdacht van de moord met voorbedachte rade van Kenroy “Maná-Maná” Stefania in celblok 4 van de gevangenis SDKK op 30 juli 2012.
Uit het onderzoek blijkt dat er tenminste vier schoten op het slachtoffer zijn afgevuurd, omdat er uit zijn lichaam vier kogels van het kaliber .38 werden verwijderd. Op de plaatsdelict is een revolver van het kaliber .38 aangetroffen.
De psychiater heeft verdachte onderzocht. Hij komt tot de conclusie dat er bij verdachte geen aanwijzingen zijn voor enige psychiatrische stoornis. Welheeft verdachte het profiel van een criminele antisociale persoonlijkheid. Verdachte ontkend stellig, waardoor het niet mogelijk is onderliggende motieven voor zijn handelen te achterhalen. Zowel de psycholoog als de psychiater achten verdachte volledig toerekeningsvatbaar. De Reclassering schat het recidivegevaar, gezien het justitieel verleden, in als hoog. Het OM deelt de conclusies van de gedragsdeskundigen en verzoekt het Gerecht deze over te nemen.
De slotsom van de Officier van Justitie luidt dat de maatschappij blijvend tegen de verdachte beschermd moet worden. “Het OM acht een levenslange gevangenisstraf passend en geboden voor de man C.W. en verzoekt het Gerecht dan ook deze straf aan verdachte op te leggen”, aldus de Officier vanmorgen.
De nabestaanden van stefania hebben vanmorgen ter rechtszitting een eis tot schadevergoeding ingediend voor het bedrag van 50.000 gulden. Het maximum wat in een strafzaak kan worden geeist.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: