Advertisements

The Public Prosecutor on St. Eustatius asked the court on October 23, 2018 to impose a previously conditional sentence on suspect L. – Op 23 oktober 2018 werd door de officier van justitie op Sint Eustatius de tenuitvoerlegging gevraagd van een eerder voorwaardelijk opgelegd vonnis aan L.

OM BES – St. Eustatius:

The Public Prosecutor on St. Eustatius asked the court on October 23, 2018 to impose a previously conditional sentence on suspect L.

Despite intervention from the probation service and the suspect’s family, L. was not able to refrain from drugs and subsequently yet again committed several criminal offences (burglary and abuse) and also became a nuisance on the island.

In order to end L’s behavior the Public Prosecutor requested to enforce the previously imposed verdict. The judge agreed with the Public Prosecutor and quickly made a decision to do so.

In consultation with the Caribbean Netherlands penitentiary (JCIN), L. was immediately transferred to Bonaire. It is anticipated that L. will be admitted within the clinical department of JCIN for rehabilitation.


Op 23 oktober 2018 werd door de officier van justitie op Sint Eustatius de tenuitvoerlegging gevraagd van een eerder voorwaardelijk opgelegd vonnis aan L.

Ondanks hulp door de reclassering en zijn eigen familie lukte het L. niet om van de drugs af te blijven en hij pleegde weer strafbare feiten (woninginbraak en mishandeling) en veroorzaakte overlast op Sint Eustatius.

Om daar een halt aan toe te roepen diende het Openbaar Ministerie de vordering tot tenuitvoerlegging van het eerder opgelegde vonnis in. De rechter deed onmiddellijk uitspraak en wees de vordering van het OM toe. L.

In overleg met de justitiële inrichting Carabisch Nederland (JCIN) is L. direct daarna overgebracht naar Bonaire. Hopelijk helpt de opname binnen de klinische afdeling van JCIN L. van zijn verslaving af

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: