Advertisements

Tegen K.J.C. (29) heeft de rechter 8 maanden voorwaardelijk en 2 jaar proeftijd veroordeeld. – K.J.C. (29) received a 8 month conditional prison sentence and 2 years’ probation for a false bomb threat warning, which was orchestrated on May 27, 2017.

K.J.C. (29) received a 8 month conditional prison sentence and 2 years’ probation for a false bomb threat warning, which was orchestrated on May 27, 2017.

The judge found it proven that K.J.C. had called the Sint Maarten Police Force (KPSM) 911 emergency number and falsely reported that there was a bomb aboard a JetBlue flight.

K.J.C. was also sentenced to 240 hours community service, where in the event of noncompliance K.J.C. will sit 120 days in prison, additional to the 8 months conditional. K.J.C. will also have 2 years to pay a NAf. 4.500,- fine.

The Public Prosecutor requested a 8 month unconditional prison sentence. In support of the request the Public Prosecutor pointed out that the airport is the heart of the islands tourism industry and K.J.C. jeopardized the island’s image with his careless behaviour.

Tegen K.J.C. (29) heeft de rechter 8 maanden voorwaardelijk en 2 jaar proeftijd veroordeeld. K.J.C. heeft op 27 mei 2017 naar de meldkamer van het Korps Politie Sint Maarten gebeld en gezegd dat er een bom op een JetBlue vliegtuig aanwezig was.

Het Gerecht heeft bewezen geacht dat K.J.C. heeft de meldkamer gebeld met de valse bommelding. K.J.C. werd ook veroordeeld tot 240 uur taakstraf.

In geval dat K.J.C. het niet doen zal K.J.C. 120 dagen in de gevangenis zitten, daarbovenop de 8 maanden voorwaardelijk. K.J.C. heeft ook 2 jaren om een geld boete van 4.500,- guilders te betalen.

De Officier van Justitie heeft een gevangenisstraf voor de duur van 8 maanden onvoorwaardelijk gevorderd tegen K.J.C. De officier van justitie heeft tijdens de zitting gezegd dat de luchthaven het hart van de toerismesector op het eiland is, dus K.J.C. heeft het imago van het eiland in gevaar gebracht met zijn ondoordachte gedrag.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: