Advertisements

Dash patrouillevliegtuig van de Kustwacht tijdens een patrouille een schip in de wateren tussen Bonaire en Curacao.

Op maandag 29 oktober zag de Dash patrouillevliegtuig van de Kustwacht tijdens een patrouille een schip in de wateren tussen Bonaire en Curacao. Het schip leek op een barge.

Vandaag 31 oktober lag het schip nu uit de kust van Curacao bij Awa Blanku.
De Frisc, het snelle interceptor vaartuig van het stationsschip van de Koninklijk Marine die nu Kustwachttaken uitvoert, is uitgevaren om foto’s van het schip te maken. Het bleek geen Barge te zijn maar een Ro- Ro ( roll on- roll of) schip die was gekapseisd.

Bij navraag van de Rescue & Coordination Center (RCC) van de Kustwacht bleek het schip op 12 oktober al te zijn gekapseisd nadat het Trinidad had verlaten en op weg was naar Venezuela. Er zaten 5 opvarenden aan boord waarvan 4 door een visser uit Trinidad uit zee zijn gehaald. De 5e persoon is nog steeds vermist. Het vermoeden bestaat dat deze persoon nog steeds aan boord van het gezonken schip bevindt.

Men is nu de mogelijkheden aan het bekijken om morgen, donderdag, te gaan duiken om te kijken over de vermiste misschien nog aan boord is.
In de tussentijd heeft het Stationsschip de plek met lichten gemarkeerd waar het gezonken schip zich bevindt en de RCC zendt elk uur een veiligheidsbericht uit naar de schepen die door onze wateren aan het varen zijn.
.
.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: