Advertisements

Bishita spesial net promé ku start di MY GUARDIAN GROUP WALK & RUN Djadomingo 28 id Oktober pa 06:30 / Hoog bezoek bij net vóór de start van de MY GUARDIAN GROUP WALK & RUN aanstaande Zondag 28 Oktober 06:30

Bishita spesial net promé ku start di MY GUARDIAN GROUP WALK & RUN Djadomingo 28 id Oktober pa 06:30

 

Djadomingo mainta awor 28 di Oktober tin bishita special riba bordès di Guardian Group Fatum. Banda di management di Guardian Group I management di Road Runners Club Korsou kendenan lo dirigí palabra na e sinku mil partisipantenan na e MY GUARDIAN GROUP WALK & RUN tambe lo hónra nos ku nan presensia: veterinario dokter Odette Doest I su Flamingo Bob. Dokter Doest ta trata tur tipo di animal. For di un para tjikitu di apenas 60 gram te ku un lioness di 200 kilo, asina dokter mes ta komuniká. Mediante su ‘Fundashon Dier en Educatie Cariben’ dokter Doest ta traha ya pa años riba kambio di mentalidat i hisa konsientisashon tokante nó sushsa nos medio ambiente. Entre su preokupashonan tin plastic I blasnan ku ta wordu usá ku ta drenta nos naturalesa sin ku tin nodi.

Flamingo Bob ta un flamingo reskatá – despues di kombinashon di malesa I un aksidente – pa dokter Doest kende no a tarda ni duda pa hinka tempu esfuerso I sèn den trato I proseso di rekuperashon di e flamingo ku ta karga e nomber ‘Bob’, I ku ta bishitá skolnan fielmente ku dokter Doest. Guardian Group Fatum gustosamente ta duna dokter Doest espasio pa huntu hiba algun palabra den esfera di konsientisashon p’asina manda un mensahe pa huntu nos yuda protehá nos medio ambiente. Tambe pa Guardian Grpup Fatum ta importante pa anda bon ku sushi I partispá aktivamente den prevenshon di susha nos medo ambiente. Durante nos evento tin plastic di tantu saku di awa komo boter di awa ta drenta sirkulashon pero ku mediante un organisashon enorme di limpiesa tur ta wordu rekobrá atrobe. Trahando huntu port rese mas konsientisahon. Pues: hoog bezoek! Bishita special dokter Doest I Flamingo Bob!

Tradishonalmente e MYGUARDIANGROUP WALK & RUN ta tuma luga riba ultimo Djadomingo den oktober tur aña. Pues e aña aki 28 di Oktober. Huntu ku Road Runners Club Korsou ‘RRCK’, un grupo grandi di boluntario den parti operashonal, un tim fiho di safety konsistiendo di Korps Politie Curaçao, Rode Kruis, Forensys, Brigada di Seguridat, VKC, Guardian Group Fatum ta soru pa e bunita evento aki, kual ta habrí pa un I tur por partisipá.

E evento ta pa partisipashon tantu kompetivo komo rekreativo I pa tantu koredo komo kanado. Kantidat maksimo di partisipante ta 5.000 sinku mil anto e ruta ta di distansha di 10 kilometer. Start ta dilanti ofisina di Guardian Group Fatum na Cas Coraweg 2, krusa Schottegatweg Oost mesora, drenta e kaya kana direkshon Trustmoore, sigui direkshon Nieuwe Haven pasando Curaçao Plumbing, fin di Nieuwe Havenweg loran a man dretchi direkshon Parera, siguí pa direkshon Julianabrug, kita na man detchi kana direkshon Aruba straat, na rotondo abou krusa Pater Eeuwensweg kana riba stupi kantu di e palunan di mangel, direkshon KAE Mundu Nobo, lora man robes kana direkshon Koredor, I finalmente ta terminá na kabamentu di Koredor. E parkeerplaats di Parasasa enfrente WTC ta kaminda tur hende lo topa.

 

=============================

Hoog bezoek bij net vóór de start van de MY GUARDIAN GROUP WALK & RUN aanstaande Zondag 28 Oktober 06:30

Aanstaande Zondag 28 Oktober staan op het bordes aan de Cas Coraweg # 2 vanwaar uit het management van Guardian Group Fatum en het management van de Road Runners Club Korsou de vijfduizend deelnemers aan de MyGuardianGroup Walk & Run toespreken twee speciale gasten. Dierenarts dokter Odette Doest – die aangeeft vanalles aan dieren te behandelen variërend van een 60 gram vogeltje tot een 200 kilo wegende lioness – zal acte de presence geven samen met haar trouwe flamingo ‘Bob’. 

Dokter Doest zet zich via haar stichting ‘Fundashon Dier en Educatie Cariben’ al jaren in voor educatie en mentaliteitsombuiging. Zij gaat o.a. scholen langs om zo awareness te creëren voor een breed scala aan onderwerpen v.w.b. het niet vervuilen van natuur & milieu. Met name afval materialen van plastic en balonnen hebben haar bijzondere aandacht.

De flamingo Bob is een gered dier waar dokter Doest kosten noch moeite voor spaarde om die te redden na een combinatie van ziekte en pech. Bob gaat trouw mee op de educatie trips en is op scholen een welkome gast. Guardian Group Fatum geeft dokter Doest gaarne het podium om zo het publiek toe te spreken om een belangrijke boodschap aangaande ons milieu en de diern over te brengen. Ook voor Guardian Group Fatum is het verantwoord omgaan met plastic van groot belang. Zeker gezien de grote hoeveelheid plastic die even in de omloop komt vanwege alle waterzakjes en flesjes tijdens ons evenement. Wij hebben hier een heel schoonmaak programma voor zodat alles weer netjes opgeruimd wordt en de openbare weg weer netjes en schoon wordt opgeleverd.  Hoog bezoek dus zondag: Dierenarts Doest en Flamingo Bob!

Traditioneel vindt elk jaar de MyGuardianGroupWalk & Run ‘MYGGW&R’ plaats op de laatste zondag in Oktober. Dit jaar dus op Zondag 28 Oktober. Samen met de Road Runners Club Korsou ‘RRCK’, een grote groep vrijwilligers in het operationeel gebeuren, een vast safety team bestaande uit Het Korps Politie Curaçao, Het Rode Kruis, Forensys, Brigada di Segurdat en het VKC zorgt verzekeraar Guardian Group Fatum voor een mooi sportevenement waar eenieder aan kan deelnemen. Het is zowel competitief of recreatief voor zowel renners en/of wandelaars. Het aantal deelnemers is gemaximeerd tot 5.000 vijfduizend. De route is 10 kilometer. Start is Zondag om 06:30 bij Guardian Group Fatum aan de Cas Coraweg # 2, metee oversteken Schottegatweg Oost, richting Emancipatie Boulevard / ‘Nieuwe Havenweg’, Fokkerweg richting Parera, richtng Julianabrug, rechts aanhouden, Aruba straat, Pater Eeuwensweg oversteken en vanaf daar alleen links lopen, richtng MNundo Nobo, linksaf richting Koredor en finishen bij het einde van Koredor, met uitloop op de parkeeplaats te Parasasa precies tegenover het WTC.

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: