Advertisements

Warda Kosta Aruba á detectá un kontakto den e awanan territorial di Aruba na 8.4 miya di Oostpunt di Aruba.

Ayera atardi 23 di oktober ront di  17:34 di atardi e kamber di radar di Steunpunt Aruba di Warda Kosta á detectá un kontakto den e awanan territorial di Aruba na 8.4 miya di Oostpunt di Aruba. E Rescue & Coordination Center di Warda Kosta(RCC) a asistí Steunpunt Aruba dor di fiha e kurso di e kontakto y dirigí  e SuperRhib na e kontakto. Ora e personanan a detektá e SuperRhib nan a purba di huí . Mirando nan reakshon y e manera cu e go-fast tabata moviendo á sospechá cu por ta trata di un transporte di arma ó droga tabata tumando lugá. . Durante e persekushon a los algun bala di advertensha pa pone e boto para.  Banda di 18:40 à interseptá e boto sin lus. Tabata tin tres persona a bordo. Finalmente a resultá ku ta tres piskadó Venezolano ku tabata piska ilegalmente den e awanan di Aruba. Na a purba di korta e cabuya di e Palambra ku nan tabata piska ku ne promé ku Warda Kosta yega e boto. Tur tres persona a wordu detení y e boto a wordu hibá na e pir di Warda Kosta. Fiskal á imponé un multa di 15.000 florin Arubano. E boto a keda confiská y e tres persona lo wordu deportá awe. Si keda sin paga e but e boto lo wordu destruí dentro di un par di siman. Steunpunt di Warda Kosta na Aruba ta enfatisá ku huntu ku su partnernan, KPA, Imigrashon, Kust surveillance y Duana lo keda alerta pa kualkier ilegalidat riba laman y na kosta di Aruba.

 

Gistermiddag 23 oktober rond 17:34 p.m. meldde de radarkamer van de Kustwacht Steunpunt Aruba dat zij een verdacht contact hadden waargenomen binnen de TTW’s van Aruba op 8.4 NM van Oostpunt Aruba. Op verzoek van het Steunpunt heeft de Rescue & Coordination Center van de kustwacht op Curacao de koers van het contact getrokken en is de SuperRhib naar het contact gedirigeerd om. Toen de opvarenden de SuperRhib zagen probeerden ze te ontsnappen. Gezien de reactie van de opvarenden en de manier waarop het vaartuig, een type “Yola”, zich bewoog ontstond het vermoeden dat het mogelijk om een drugs- en/of wapen transport ging. Tijdens de achtervolging zijn er waarschuwingsschoten gelost om het vaartuig tot stilstand te dwingen. Rond 18:40 volgde de interceptie van het onverlichte vaartuig. Er waren drie personen aan boord. Uiteindelijk bleek het om Venezolaanse vissers te gaan die bezig waren met illegale visserij. Zij probeerden nog om de touwen van de Palambras waarmee zij aan het vissen waren door te snijden. De drie personen zijn aangehouden en het vaartuig is naar de steiger van het Steunpunt opgebracht. De Officier van Justitie heeft een boete van AWG 15.000, – opgelegd. Het vaartuig is in beslag genomen en de drie personen worden vandaag gedeporteerd. Bij niet betaling van de boete zal het vaartuig na een aantal weken worden vernietigd. De Steunpunt Kustwacht Aruba geeft aan dat zij en haar partnerdiensten, zoals KPA, Immigratie, Kust surveillance en de Douane alert zullen blijven ten aanzien van alle illegale activiteiten op zee en in de kuststrook van Aruba .

 

 

 

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: