Advertisements

Politie BES zet intelligente datacommunicatie in voor een veiliger Caribisch Nederland / Kuerpo polisial BES ta aktivá komunikashon di data inteligente pa un Caribe Hulandes mas sigur

Politie BES zet intelligente datacommunicatie in voor een veiliger Caribisch Nederland

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft een succesvolle pilot afgerond met de “hosted” turnkey solutions van Motorola. Door de inzet van intelligente datacommunicatie heeft het korps sneller een goed beeld van kritieke situaties en hebben ze de mogelijkheid sneller en efficiënter te handelen tijdens deze kritieke momenten. De pilot is uitgevoerd in samenwerking met Motorola Solutions en hun partner in het Caribisch gebied, Critical Communication Caribbean (C3). C3 voorziet onder andere de veiligheidssector in de regio van toegang tot speciaal ontworpen mobiele applicaties die bijdragen aan de publieke veiligheid.

KRALENDIJK, BONAIRE: Het Politiekorps van Caribisch Nederland heeft in samenwerking met Motorola en partner C3 een succesvolle pilot afgerond waarbij gebruik gemaakt wordt van intelligente datacommunicatie.  Deze pilot heeft wederom succesvol aangetoond dat snelheid, inzicht en nauwkeurigheid van essentieel belang zijn wanneer het gaat om kritieke communicatie. De gebruikte mobiele applicaties en systemen tijdens de pilot, onder andere het LTE draagbare toestel LEXL10, zorgen ervoor dat het politieteam efficiënter en effectiever kan reageren op en tijdens kritieke situaties.

“We zijn zeven maanden geleden gestart met een testperiode en binnen korte tijd zagen we al de positieve impact van deze samenwerking met C3. Het inzetten van intelligente datacommunicatie in de pilot, zoals bijvoorbeeld mapping, whiteboard communicatie en push-to-talk oplossingen, had direct een positief resultaat op onze veiligheidsmisse en onze doelstellingen als organisatie. Door de samenwerking met C3 & Motorola en het inzetten van deze nieuwe diensten, zijn we voorloper op het gebied van publieke veiligheidsoplossingen en -communicatiemiddelen, zonder dat we daar enige initiële investering voor hoefden te doen op het gebied van nieuwe servers en datacentra. Nu kunnen we op een veilige manier en over de bestaande breedbandnetwerken intelligente data en kritische informatie “real-time” gebruiken, verspreiden en verkrijgen.”, aldus W. Baker, KPCN Saba.

Door de inzet van nieuwe publieke veiligheidsapplicaties en -producten is een effectieve manier gevonden om kritische intelligente data te delen tussen de agenten en officieren in het veld, het personeel in de meldkamer of op het kantoor.  Nu werkt het politieteam met verschillende netwerken en apparatuur, die aan elkaar gekoppeld zijn. Dit geeft hun de mogelijkheid om ‘real-time’ samen te werken, te communiceren en informatie te delen via mobiele applicaties en producten. Hierdoor wordt er veel tijd bespaard en kan er sneller een oplossing gevonden of actie ondernomen worden.

Het servicepakket dat in de pilot is ingezet biedt onder andere Een push-to-talk oplossing, waarbij met 1 druk op de knop het korps veilig via het mobiele netwerk met elkaar kunnen communiceren. Met deze applicatie kan ook een connectie gemaakt worden met de portofoons die de politie op dit moment gebruikt. Ook biedt het een Mapping optie. Deze oplossing draagt bij aan efficiënte locatie-gebonden samenwerking.  Het team krijgt door mapping een goed beeld van agenten die in de buurt zijn van de betreffende locatie of het -incident bevinden. Daarnaast is het mogelijk om direct via een geo-fence te communiceren met de agenten in het betreffende gebied. Je kan dus contact maken met de agent(en) die bijv. 2km verder op zijn, zonder dat het nodig is te moeten weten wie deze agent is. Met de messaging tool kunnen eerstehulpdiensten op een veilige manier tekstboodschappen en foto’s met individuen of groepen binnen het korps delen via hun smartphone, wat zorgt voor snellere en efficientere communicatie. En daarnaast kunnen agenten via de whiteboarding tool interactief samenwerken door het delen van media en informatie gedurende tactische activiteiten. De whiteboard tool biedt de mogelijkheid om samen te werken aan grafische weergaves. Hierin worden nu bijvoorbeeld responsplannen en situatieschetsen gemaakt die kunnen worden gekoppeld aan een locatie op de landkaart en kunnen worden bijgewerkt op hun mobiele apparaten.

Tijdens de pilot is gebruik gemaakt van de Motorola Solution LEX L10, een speciaal ontworpen toestel voor de publieke veiligheid. Momenteel worden er in totaal 30 toestellen ingezet bij het politiekorps in BES Caribisch Nederland die werkzaam is op Bonaire, St. Eustatius en Saba. De nieuwe apparatuur is geïntegreerd met het bestaande netwerk, zodat bij het gehele korps de samenwerking en onderlinge interactie versterkt en versnelt kon worden.

 

============================

 

Kuerpo polisial BES ta aktivá komunikashon di data inteligente pa un Caribe Hulandes mas sigur

KRALENDIJK : Kuerpo polisial di Caribe Hulandes den kolaborashon ku Motorola i partner C3 a finalisá un proyekto piloto eksitoso den kual a hasi uso di komunikashon di data inteligente. E proyekto piloto a demostrá ku rapides, vishon i eksaktitut ta esensial ora ta trata di komunikashon den situashonnan krítiko.  E aplikashonnan mobil i sistemanan ku a wòrdu usá, e.o e aparato mobil LEXL10, a pèrkurá pa e agentenan polisial reakshoná ku mas efisiensia i por a funshoná mas efektivo den situashonnan krítiko.

“Shete luna pasá nos a kuminsa ku un periodo di prueba i den un tempu korto ya kaba nos a mira e impakto positivo di nos kolaborashon ku C3. Dor di aktivá komunikashon di data inteligente den e proyekto piloto, manera por ehèmpel ‘mapping, whiteboard communication i  push to talk’ a pèrkurá mesora pa un resultado positivo den nos mishon pa seguridat di nos komunidat i e meta di nos komo organisashon. Dor di e kolaborashon ku C3 i Motorola, i tambe dor di aktivá e servisio- i produktonan nobo aki, nos ta predesesor riba tereno di solushonnan di seguridat públiko i- medionan di komunikashon, sin ku nos mester a hasi un invershon inisial di por ehèmpel un ‘server’ òf un sentro di data.  Awe nos por hasi uso, optené i kompartí data i informashon krítiko ‘real-time’ di un manera masha sigur, hasiendo uso di loke ya nos tabata tin”, esaki di akuerdo ku W. Baker, KCN Saba.

Dor di aktivá e aplikashon- i produktonan nobo a krea un manera mas efektivo pa kompartí informashon krítiko i data inteligente entre agentenan polisial i nan superiornan den nan trabou, e personal den ‘meldkamer’ i den ofisina. Awor, kuerpo polisial ta traha ku diferente ret i aparato ku ta akoplá na otro. Esaki ta duna nan e posibilidat pa traha, komuniká i kompartí informashon ‘real time’ ku otro via di aplikashonnan mobil. Hasiendo esaki, ta spar hopi tempu i por reakshoná òf akshoná mas lihé.

E pakete di servisio ku a usa den e proyekto piloto ta ofresé e.o: Un ‘push to talk’ – dor di primi un solo boton e kuerpo por komuniká ku otro riba un ret mobil di un manera sigur. Ku e aplikashon aki por hasi un konekshon ku otro pòrtofonnan ku kuerpo polisial tin aktualmente den uso. Tambe a inkluí ‘mapping’, esaki ta nifiká ku entre otro lo tin un kolaborashon mas efisiente entre e agentenan polisial. ‘Mapping’ ta duna un bon bista di agentenan ku ta den besindario di un ubikashon spesífiko òf sitio di insidente. Banda di esaki ta posibel pa komuniká ku e agentenan mesora i hasi uso di un geo-fence. ‘Messaging’ ta pèrmití unidatnan di promé ora pa manda mensahe di un manera sigur pa miembronan di kuerpo polisial ku sea teksto òf foto di persona -òf gruponan. Esaki ta sòru pa un komunikashon mas rápido i efisiente. Otro hèrmènt ku ta den e pakete ta ‘Whiteboarding’ esaki ta hasi posibel pa e agentenan traha di un manera interaktivo ku otro dor di kompartí media i informashon durante aktividatnan táktiko. Durante di e piloto a hasi uso di e Motorola Solution LEXL10, un aparato spesialmente diseñá pa seguridat públiko. Aktualmente a aktivá 30 aparato pa kuerpo polisial den BES Caribe Hulandes trahando na Boneiru, St. Eustatius i Saba. E aparato nobo ta integrá ku e ret ya eksistente, di manera ku e trabou i interakshon den henter kuerpo polisial ta keda reinforsá i aselerá.

.

.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: