Advertisements

KASO KONTRA ROBO DI PENSHUN DOR DI SVB-KÒRSOU / ZAAK TEGEN PENSIOENROOF DOOR SVB-CURACAO

KASO KONTRA ROBO DI PENSHUN DOR DI SVB-KÒRSOU

Korte a trata e kaso akiriba menshoná dia 26 di sèptèmber último na Kòrsou. Tabatin presente den Korte Sr. Max (Chòn) Theodora, sekretario di ‘Vereniging AOV-belangen Curaçao’ (VAC). E Asosashon Boneriano aki a sostené e kaso aki for di kuminsamentu, pasobra nan no por akseptá e ROBO di nan penshun kometé dor di SVB-Kòrsou.

Tambe tabata presente Sr. Farley Pietersz, representante di Grupo di Akshon pa Derecho di Penshonado di Aruba. E Grupo aki a sostené e kaso tambe. Nan a entregá un Lista di Firma bon motivá di +/- 150 penshonado bibando na Aruba awor aki, pero ku ántes a traha na Kòrsou. Nan AOV di Kòrsou tambe a wòrdu kòrtá y nan tambe ta protestá kontra esaki.

A base di un Lei pasá dor di Gobièrnu di Kòrsou na aña 2016, SVB-Kòrsou a kuminsá kòrta AOV di tur penshonadonan ku no ta biba na Kòrsou mas ku 10%. Tampoko no ta paga e Bonùs di Pasku mas. Esaki no ta hustu. Y ken sa ku mañan SVB-Kòrsou lo no por sigui kòrta nan AOV te ku aki poko tempu nan no tin ni penshun mes mas?

Na Boneiru y Aruba so tin +/- 1.750 penshonado afektá. Hopi mas ta biba na Hulanda y e sobrá islanan di ex-Antia.

Ta di spera ku e kaso aki lo por bòltu e kòrtamentu ilegal y diskriminatorio aki. Anto no mester lubidá ku Aruba, Boneiru y sobrá islanan di ex-Antia por hasi meskos kontra Yu di Kòrsounan ku ántes a traha p.e. na Boneiru òf Aruba. E ora ei Boneiru, Aruba y sobrá islanan di ex-Antia tambe por disidí di kòrta AOV di esnan ku despues di nan pensionering a bai biba na Kòrsou. Un situashon hopi lamentabel, pero bien posibel si Korte no ta korigí e eror di Kòrsou aki.

Kualkier persona interesá por lesa e Pleitnota na e website www.arcocarib.com. Riba Front Page click riba ‘Sixth GMS Court Case’. Scroll na ‘Court Documents’ y click riba e item titulá ‘ANON & GMS vs. SVB CURACAO Pleitnota’.

Boneiru, 19 di òktober 2018
Na nòmber di Golden Meand Society (GMS)
Michiel Bijkerk, presidente

ZAAK TEGEN PENSIOENROOF DOOR SVB-CURACAO

Het Gerecht van Curaçao heeft opgemelde zaak op 26 september behandeld. Aanwezig in de rechtszaal was dhr. Max (Chòn) Theodora, secretaris van de ‘Vereniging AOV-belangen Curaçao’ (VAC). Deze Bonaireaanse Vereniging heeft deze zaak vanaf het begin gesteund, omdat zij deze ROOF van hun pensioen door de SVB-Curaçao niet kunnen accepteren.

Tevens was aanwezig dhr. Farley Pietersz, vertegenwoordiger van de ‘Grupo di Akshon pa Derecho di Penshonado di Aruba’. Deze Groep ondersteunt de zaak ook. Zij dienden een goed gemotiveerde Handtekeningenlijst in van +/- 150 AOV-ers die nu op Aruba wonen, maar vroeger op Curaçao hebben gewerkt. Hun Curaçaose AOV is ook gekort en daar protesteren zij tegen.

Op grond van een wetswijziging in 2016, aangenomen door de Staten van Curaçao, is de SVB-Curaçao begonnen de AOV van alle AOV-ers die niet meer op Curaçao wonen, te korten met 10%. Ook wordt de Kerstbonus niet meer betaald. Dit is niet rechtvaardig. En wie weet of de SVB-Curaçao morgen niet zal doorgaan met dit soort kortingen, totdat er na korte tijd helemaal geen pensioen meer over is?

Op Boneiru en Aruba alleen zijn er +/- 1.750 AOV-ers die hierdoor benadeeld worden. Nog veel meer wonen er in Nederland en op de andere eilanden van de voormalige Antillen.

Het is te hopen dat deze rechtszaak deze illegale en discriminatoire korting teniet doet. En men mag niet vergeten dat Aruba, Bonaire en de andere eilanden hetzelfde kunnen doen tegen Curaçaoenaars die vroeger op bijvoorbeeld Bonaire of Aruba hebben gewerkt. Bonaire, Aruba en de andere eilanden kunnen ook besluiten om de AOV te korten van hen die na hun pensionering op Curaçao zijn gaan wonen. Dat zou zeer treurig zijn, maar zeker mogelijk als het Gerecht deze fout van Curaçao niet corrigeert.

Geïnteresseerden kunnen de Pleitnota lezen op de website www.arcocarib.com. Op de Front Page klik op ‘Sixth GMS Court Case’. Scroll down naar ‘Court Documents’ en klik op het item getiteld ‘ANON & GMS vs. SVB CURACAO Pleitnota’.

Bonaire, 20 oktober 2018
Namens de Golden Meand Society (GMS)
Michiel Bijkerk, voorzitter

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: