Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 20 oktober 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 20 oktober 2018.
Opgesteld op:
 vrijdag 19 oktober 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Voor de rest van vandaag tot morgenochtend, wisselend bewolkt met van tijd tot tijd een plaatselijke bui mogelijk.

De verwachte maximumtemperatuur zal 31 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 25 ̊C.
Zonsopgang is om 06:26 uur en zonsondergang om 18:15 uur.

Wind: Uit richtingen tussen oost en noordoost en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Af en toe in uitschieters tot mogelijk krachtig; windkracht 6 (40 tot 50 km/uur, 22 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: De tropical wave die gisteren op een groot deel van het eiland voor veel regenval zorgde, bevond zich vanochtend boven het oostelijk-centraal Caribisch Gebied. Hoewel dit weersysteem vandaag verder van ons weergebied verplaatst, kan een relatief minder vochtige noordoostelijke lucht stroming, toch enkele voorbijtrekkende buien veroorzaken. Verder is de wind vandaag toegenomen en matig tot vrij krachtig geworden, maar zal naar verwachting hierna gedurende het weekeinde opnieuw iets afzwakken. Over het algemeen zal hierdoor een vrij rustige zeegang heersen. Enkele regencijfers van de afgelopen 24 uur zijn: Van Engelen 66.1 mm, Biesheuvel 58.2 mm, Onverwacht 99.0 mm, Santa Maria 47.8 mm, Grote Berg 44.9 mm en Sumbu 35 mm.

Zee condities: Rustig tot vrij rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 5 voet).

Significante tropische weersystemen: Geen.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zondagmiddag:
 Half bewolkt, nu en dan zwaar met aanhoudend kans op enige buienactiviteit.

Meteoroloog: Coffie

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: