Advertisements

Dos yu di Kòrsou ehemplar honrá na Kas di Kòrsou komo embahador di Kòrsou

Dos yu di Kòrsou ehemplar honrá na Kas di Kòrsou komo embahador di Kòrsou

Den Haag – Minister Plenipotensiario, Anthony Begina, a honra señora Ruth Groenewoud i señor Wilbert “Willy” Djaoen komo embahador di Kòrsou, durante di selebrashon di Dia di Outonomia na Kas di Kòrsou. Aña pasa, den kuadro di Dia di Outonomia, a nombra pa promé biaha dos persona komo embahador di Kòrsou, pa e trabounan generoso ku nan ta hasi pa Kòrsou i e komunidat kurasoleño bibá na Hulanda.

 

Willy Djaoen ta konosí entre otro pa su konosementu amplio di kultura i tradishon di Kòrsou. Ku presentashon entre otro den Karibe, Bèlgika, Alemania i Hulanda, Djaoen a sòru pa mas akseptashon i konosementu di kultura di Kòrsou. Entre tantu e tin mas ku 42 aña aktivo den komunidat i su trabou ta esensial pa mantené bibu e tradishon i kustumber típiko di nos pais.

 

Ruth Groenewoud a lanta fundashon Miss IQ, pa kontribuí na un mihó futuro pa muchanan ku ta atendé skolnan ménos privilegiá. E fundashon ta hasi esaki dor di manda material pa skol for di Hulanda pa Kòrsou. Groenewoud ta hasi esaki ku hopi amor i dedikashon.
Resientemente e tabata na Kòrsou pa risibí 6 kònteiner ku material pa skol ku su fundashon a manda. E prestashonnan generoso di Groenewoud ta di atmirá i aploudí. Su kontribushon tin un influensia enorme riba desaroyo i futuro di nos hóbennan.

 

Curaçaoenaars met voorbeeld functie onderscheiden bij Curaçaohuis

Den Haag – Gevolmachtigde Minister Anthony Begina heeft mevrouw Ruth Groenewoud en meneer Wilbert “Willy” Djaoen  benoemd tot ʹAmbassadeurs van Curaçaoʹ. Dit in navolging van eenzelfde gebeurtenis tijdens de viering van de Dag van de Autonomie  in 2017, waarbij voor het eerst twee personen die zich belangeloos inzetten voor Curaçao en de Curaçaose gemeenschap in Nederland, in het zonnetje werden gezet door ze tot Ambassadeurs van Curacao te benoemen.

Willy Djaoen is bekend om zijn danskunsten en uitgebreide kennis van de Curaçaose cultuur. Met zijn optredens in de Cariben, België, Duitsland en Nederland heeft hij voor meer bekendheid en begrip voor de Curaçaose cultuur en tradities gezorgd. Hij is ruim 42 jaar actief en zijn eiland en cultuur liggen hem zeer na aan het hart. Zijn bijdrage is van groot belang voor het levend houden en promoten van de Curaçaose tradities en gewoontes.

Ruth Groenewoud heeft Stichting Miss IQ opgericht om een bijdrage te leveren aan de toekomst van Curaçao, door de minder bevoorrechte scholen op Curaçao te helpen aan het nodige materiaal. Dit doet zij met veel passie en vastberadenheid. Onlangs zijn er via Stichting Miss IQ zes zee containers met schoolmaterialen op Curaçao aangekomen. De belangeloze prestatie van mevrouw Groenewoud is zeer bewonderenswaardig. Haar bijdrage is van grote invloed op de ontwikkeling en toekomst van onze jongeren.

=================

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: