Advertisements

Kaso di violashon den Korte / Verkrachtingszaak voor de rechter

Info OM:

*Kaso di violashon den Korte*

Djabièrnè dia 26 di òktober 2018 pa 15:00 or Korte di Hustisia na Kòrsou ta bai trata un kaso di violashon den kual un artista Kolombiano tin ku responsabilisá su mes. Ta trata di e hòmber W.A. (Colombia, 1977). E ta ser akusá pa Ministerio Públiko (OM) di un violashon (verkrachting) dia 11 di mei 2018 di un kamarera den un hotel pariba di Kòrsou. Desde e momentu di e denunsia dor di e víktima e ta será den aresto preventivo pendiente pa su kaso den Korte.
E echonan kontra e sospechoso ta deskribí den artíkulo 2:197 i artíkulo 2:201 di Kódigo Penal di Kòrsou.

*Verkrachtingszaak voor de rechter*

Vrijdag 26 oktober om 15:00 uur zal het gerecht Eerste aanleg een verkrachtingszaak gaan behandelen. De verdachte is W.A. (Colombia, 1977) een artiest man uit Colombia die op Curaçao verbleef in verband met een optreden op Moederdag. Hij wordt verdacht van de verkrachting op 11 mei 2018 van een kamermeisje in een hotel ten oosten van Curaçao. Sinds zijn aanhouding in mei is hij in voorarrest in afwachting van zijn rechtszaak.
Hem wordt ten laste gelegd artikel 2:197 en artikel 2:201van het Wetboek van Strafrecht van Curaçao.
*Artikel 2:197*
Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie.
*Artikel 2:201*
Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het plegen of dulden van ontuchtige handelingen, wordt, als schuldig aan feitelijke aanranding van de eerbaarheid, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: