Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 13 oktober 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 13 oktober 2018.
Opgesteld op:
 vrijdag 12 oktober 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Half bewolkt, tijdelijk zwaar bewolkt met een plaatselijke bui en onweersbui mogelijk.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 24 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:19 uur.

Wind: Oostelijk en zwak tot matig; windkracht 2 tot 4 (7 tot 30 km/uur, 4 tot 16 knopen). Overdag en in en nabij buien, mogelijk af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur,17 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: Een storing boven het centraal van de Caribische Zee beweegt momenteel weinig, maar zal naar verwachting omstreeks begin volgende week verder van ons weer gebied in een westnoordwestelijke richting verplaatsen. In de tussentijd blijft een deel van de samenhangende bewolking en buienactiviteit boven onze regio overtrekken, waardoor dan plaatselijk op het eiland enige regen- of onweersbuien kunnen ontstaan. Verder zal de wind voor vandaag en morgen over het algemeen zwak blijven en hierna op aanstaande zondag geleidelijk aan toenemen tot overwegend matig.

Zee condities: Over het algemeen rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 4 voet).

Significante tropische weersystemen: Orkaan Leslie bevond zich vanochtend boven het oostelijk gedeelte van de Noord-Atlantische Oceaan en verplaatst zich relatief snel in noordoostelijke richting. Naar verwachting zal deze orkaan morgenochtend ten noorden van het eiland Madeira langstrekken. Tropische Storm Nadineis momenteel aan het afzwakken en bevond zich vanochtend nog altijd boven de zuidoostelijke Noord-Atlantische Oceaan en verplaatste zich langzaam in  west-noordwestelijke richting. Post-Tropische Storm Michael verlaatte  vanochtend de oostkust van de Verenigde Staten en bewoog in oost-noordoostelijke richting. Deze tropische weersysteem wordt niet meer in het weerbericht vermeld. Deze tropische weersystemen zijn geen bedreiging voor Curaçao.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zondagmiddag:
 Overwegend half bewolkt met op zondagochtend nog kans op plaatselijk een bui.

Meteoroloog: Coffie

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: