Advertisements

2 x bida largu, 14 i 10 aña pa asesinatonan Campo

Info OM:

2 x bida largu, 14 i 10 aña pa asesinatonan Campo

Ministerio Públiko (OM) Kòrsou a hasi demanda awe den kaso “Campo Allegre”. Ta trata di e kaso di tripel asesinato djadumingu 24 di yüli 2016 pa 4 or di mainta riba lugá pa stashoná outo di Campo. E dia en kuestion “Appa” Emerencia, “Pulun” Rosa i Leonard a pèrdè nan bida na momentu ku nan a keda likidá pa 54 bala for di armanan outomátiko. Na e sitio polis a bin haña 66 huls bashí. Vários persona a duna den e kaso aki deklarashonnan kontra e 4 sospechosonan.

Fiskal di Ministerio Publiko ta konvensi ku ta trata aki di un likidashon den e mundu kriminal. Pa e asesinato e akusadonan lo a risibi 100.000 florin. “Un asesinato pa metanan finansiero i na unda e akusadonan no a mustra niun tiki duele pa loke nan a hasi. Nan a laga otro famianan desampara sin nan ser kerí. Kontra tipo di kriminal profeshonal asina por duna solamente un kastigu haltu di prison”, di akuerdo ku Fiskal den su rekisitorio.

Awe Fiskal di Ministerio Públiko (OM) a hasi demanda pa 10 aña prisòn pa L. “Pushi” G. (1983), 14 aña prisòn pa G. “Black” G. (1989), bida largu pa J. “Kuchi” G. (1987) i bida largu pa R. “Bomba” C. (1987).

Famia di defuntunan Emerenciana i Leonard a pidi kada a un 2.390 florin komo rekompensa pa e gastunan di entiero.

E kaso ta kontinuá awor ku defensa. Na tur 4 abogado tin ku hiba palabra i 4 sospechoso tin ku haña nan ultimo palabra. Tin un posibilidat ku Wes ta disidí awe tardi ku ta kontinuá otro siman djabièrnè, dia 19 di òktober 2018, ku e kaso.

2 x levenslang, 14 jaar en 10 jaar voor moorden Campo

De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft vandaag celstraffen geëist tegen de vier verdachten in de drievoudige moordzaak op zondag 24 juli 2016 op het parkeerterrein van Campo Allegre. Op de bewuste dag werden “Appa” Emerencia, “Pulun” Rosa en Leonard door 54 kogels om het leven gebracht. Op het ‘plaats delict’ werden door de politie in totaal 66 lege hulzen in aangetroffen en in beslag genomen.

Het betreft, volgens het OM, om een professionele moordoperatie voor geld, met totale minachting voor het menselijk leven. “Dit incident vormt onderdeel van een serie heftige incidenten op Curaçao, waarbij opvalt het gemak waarmee mensen worden doodgeschoten. Jonge mensen. Waarbij twee niet direct betrokkenen zonder pardon worden meegenomen. Verdachten hebben geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor hun daad, alleen maar ontkend. Ik heb geen spoort berouw gezien bij hen gedurende het proces en ook geen empathie met de familie van de slachtoffers. Het leven is het meest kostbare bezit. Iemand het leven benemen is het ergste wat je hem, zijn familie, vrienden kunt aandoen. Nabestaanden wordt onherstelbaar leed berokkend. Mensen die met zoveel ogenschijnlijk gemak, nietsontziend en gewetenloos drie mensen het leven benemen verdienen de straf die daarbij hoort. Tegenover dit soort feiten gepleegd door dit soort professionele criminelen kunnen slechts hoge gevangenisstraffen staan”, aldus de Officier van Justitie in zijn requisitoir.

De OvJ heeft in deze zaak de volgende celstraffen geëist tegen de 4 verdachten: voor de man L. “Pushi” G. (1983) 10 jaar gevangenisstraf, voor G. “Black” G. (1989) 14 jaar cel, voor J. “Kuchi” G. (1987) levenslang en voor R. “Bomba” C. (1987) levenslang cel.

De nabestaanden van Emerencia en Leonard hebben een eist tot schadevergoeding ingediend van ieder 2.390 gulden, zijnde de begarfeniskosten.

Rest in deze zaak nog het pleidooi van 4 advocaten en het laatste woord van de 4 verdachten. De rechter heeft reeds aangekondigd dat de zaak op vrijdag 19 oktober zal worden hervat.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: