Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 10 oktober 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 10 oktober 2018.
Opgesteld op:
 dinsdag 9 oktober 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Wisselend bewolkt met vanmiddag een mogelijke bui op slechts een enkele plaats. Vanavond en op woensdag half bewolkt, tijdelijk zwaar bewolkt en zullen dan enkele plaatselijke buien ontstaan. Deze buien kunnen vergezeld van onweer zijn.

De verwachte maximumtemperatuur zal 33 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 25 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:21 uur.

Wind: Oostelijk en matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Voornamelijk vandaag overdag en in en nabij buien, af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur,17 tot 21 knopen). Iets minder op woensdag.

Weeroverzicht: Aanvankelijk zal vandaag de meeste bewolking ten noorden van ons eiland langstrekken, waardoor de mogelijke buien op het eiland van weinig betekenis zullen zijn. Nadezen zal echter een storing boven het oostelijk Caribisch Gebied in de komende dagen van tijd tot tijd voor meer bewolking met enkele regen- of onweersbuien zorgen. Plaatselijk kunnen de buien zwaar zijn en voor enige wateroverlast zorgen.

Zee condities: Over het algemeen rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 4 voet).

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Leslie kan de komende dagen iets sterker worden en bevond zich vanochtend nog altijd boven het midden van de Noord-Atlantische Oceaan en verplaatst zich in zuid-zuidoostelijke richting. Orkaan Michael bevond zich vanochtend boven de zuidelijke Golf van Mexico en beweegt in noordelijke richting. Gedurende vanochtend vroeg ontwikkelde zich Tropische Depressie Vijftien en is inmiddels verder uitgegroeid tot Tropische Storm Nadine. Dit systeem bevond zich boven de zuidoostelijke Noord-Atlantische Oceaan  en beweegt langzaam in west-noordwestelijke richting. De tropische weersystemen LeslieMichael en Nadine vormen geen bedreiging voor Curaçao.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot donderdagmiddag:
 Half tot zwaar bewolkt en blijvend met enkele plaatselijke regenbuien en kans op onweer.

Meteoroloog: Coffie.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: