Advertisements

Ministerio Públiko ta organisa e prome Academy pa su trahadornan / The Public Prosecutor’s Office organizes the first Academy for the employees / Het OM organiseert de eerste Academy voor het personeel

Ministerio Públiko ta organisa e prome Academy pa su trahadornan

Djaweps 4 i djabierne 5 di oktober Ministerio Públiko (OM) a organisá pa su trahadonan den kuadro di Learning & Development (Enseñansa i Desaroyo) i Team Building un evento di dos dia. Koleganan di islanan BES, Sint Maarten, Aruba i Korsou tur a bini huntu.
Djaweps 4 di oktober tabata tin pa promé biaha e Academy di OM na Korsou. E promé dia tabata den kuadro di Enseñansa i Desaroyo. E programa di mainta a kuminsa ku un charla di e sikólogo Micha van de Vorst. Den un forma interaktivo e la trata e tema di kon pa maneha situashon nan fuerte i violento ku bo ta topa den trabou. Restu di dia koleganan por a atende diferente workshop. Por a skohe den workshop nan dirigí riba desaroyo di konosementu hurídiko of desaroyo personal. Tabatin sufisiente espasio tambe ku koleganan por a konose otro mas mihó. A sera e dia ku un aktividat di teambuilding kaminda ku koleganan por a demonstra nan talentonan musikal na un manera chistoso i interaktivo.
E siguiente dia e reunion di Parkèt grandi (GPV) a tuma lugá. GPV ta un evento annual kaminda tur kolega di OM den Karibe ta bini huntu pa trata un tema spesifiko. E aña aki a toka turno na e tema di Integridat. Den e trabou di OM, integridat ta un tema ku ta para sentral i ta di gran importansia ku koleganan por trata e tema aki huntu i siña kon pa atende ku kuestion nan di integridat. Parti merdia tur kolega a traha huntu den un seshon kreativo na diferente pintura ku na final a forma kuater diferente kuadro. E kuadronan a ilustra karakteristiko di e diferente islanan. Esaki sigur a kontribui na e kolegialidat di tur e partisipante nan. A sera e dia ku un brindis huntu ku tur kolega ku a partisipa.
Ministerio Públiko por mira tras na dos dia edukativo i eksitoso.

 


 

The Public Prosecutor’s Office organizes the first Academy for the employees

The Public Prosecutor’s Office (OM) organized a two day event on Thursday 4th and Friday 5th of October in the context of Learning & Development and Team Building for all its employees . Colleagues from the BES islands, Sint Maarten, Aruba and Curaçao came together for this event
On Thursday, the OM Carib Academy took place on Curaçao for the first time. The first day was dedicated to Learning & Development. The morning program started with a lecture by psychologist Micha van de Vorst. Here he dealt in an interactive way with the subject ‘How to deal with the vehemence of work’. For the rest of the day, the employees of the OM could follow different workshops. The offer consisted of workshops aimed at (further) developing legal knowledge and/or personal development. There was also plenty of room to get to know colleagues better. The day ended with a teambuilding activity where the employees could show their musical talents in an interactive and fun way.
The next day the Big Parket meeting (GPV) took place. The GPV is an annual event where the colleagues from OM Carib come together and deal with a specific topic. This year the GPV was in the context of Integrity. Integrity is a subject that is central to the work within the Public Prosecutor’s Office and it is therefore of great importance that the colleagues discuss this topic together and learn how to deal with integrity issues. During the afternoon, all employees worked together in a creative session on various paintings, eventually creating four large paintings. The paintings reflect the characteristics of the different islands. This certainly contributed to the team spirit of the participants. The day ended with a happy hour with all participants.
The OM looks back on two instructive and successful days.


 

Het OM organiseert de eerste Academy voor het personeel

Het Openbaar Ministerie heeft voor al haar medewerkers op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober in het kader van Learning & Development en Team Building, een tweedaagse event georganiseerd. Hiervoor kwamen collega’s van de BES eilanden, Sint Maarten, Aruba en Curaçao samen.
Op donderdag 4 oktober vond voor het eerst de OM Carib Academy plaats op Curaçao. De eerste dag stond in het teken van Learning & Development. Het ochtendprogramma begon met een lezing verzorgd door de psycholoog Micha van de Vorst. Hier behandelde hij op een interactieve wijze het onderwerp ‘Hoe om te gaan met de heftigheid van het werk’. De rest van de dag konden de medewerkers van het OM verschillende workshops volgen. Het aanbod bestond uit zowel workshops gericht op het (verder) ontwikkelen van de juridische kennis als op persoonlijke ontwikkeling. Er was ook voldoende ruimte om collega’s beter te leren kennen. De dag werd afgesloten met een teambuilding activiteit waar de medewerkers hun muzikale talenten op een interactieve en leuke manier konden laten zien.
De volgende dag vond de Grote Parket vergadering (GPV) plaats. De GPV is een jaarlijks event waarbij de collega’s van OM Carib bij elkaar komen en een specifiek onderwerp behandelen. Dit jaar stond de GPV in het teken van Integriteit. Integriteit is een onderwerp dat centraal staat bij het werk binnen het OM en is daarom van groot belang dat de collega’s van het OM dit onderwerp gezamenlijk bespreken en leren hoe met integriteitskwesties om te gaan. Tijdens de middag hebben alle medewerkers samen in een creatieve sessie aan verschillende schilderijen kunnen werken wat uiteindelijk vier grote schilderijen moest vormen. De schilderijen weergaven de verschillende karakteristieken van de verschillende eilanden. Dit droeg zeker bij aan de teamgeest van de deelnemers. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke borrel.
Het OM kijkt terug op twee leerzame en vruchtvolle dagen.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: