Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 9 oktober 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 9 oktober 2018.
Opgesteld op:
 maandag 8 oktober 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Overwegend half bewolkt met vanmiddag vroeg en ook in de komende nacht en morgenochtend een plaatselijke bui. In de namiddag en vroege avond blijft het op de meeste plaatsen droog.

De verwachte maximumtemperatuur zal 33 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 26 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:21 uur.

Wind: Oostelijk en matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Voornamelijk overdag of in en nabij buien, af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur,17 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave lag vanochtend het oostelijk Caraïbisch Gebied en trekt in westelijke richting. Dit systeem zal tijdens het langstrekken een tijdelijke toename van de bewolking boven onze regio veroorzaken en plaatselijk zullen dan enkele verspreide buien van korte duur vallen.

Zee condities: Rustig tot vrij rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 5 voet).

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Leslie bevond zich vanmorgen nog steeds boven het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, tussen Bermuda en de Azoren en verplaatst zich in oostzuidoostelijke richting. Gedurende het afgelopen weekeinde ontwikkelde zich Tropische Depressie Veertien, die inmiddels verder is uitgegroeid tot Orkaan Michael. Dit systeem bevond zich boven de noordwestelijke Caraïbische Zee tussen het Mexicaanse schiereiland Yucatan en het westen van Cuba en trekt in noordelijke richting. Leslie en Michael vormen geen bedreiging voor Curaçao.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot woensdagmiddag:
 Half bewolkt, tijdelijk zwaar bewolkt met een toenemende kans op enkele plaatselijke regen- of onweersbuien.

Meteoroloog: Capello.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: